ZF Transilvania

Flacara Cluj devine prin divizare LCS Conf SA

16.06.2004, 00:00 190



Conducerea societatii Flacara a anuntat ca Adunarea Generala Extraordinara a Asociatilor, care va avea loc la sfarsitul lunii iunie, va hotari divizarea societatii Flacara prin reducere de capital social. "Flacara dispune in momentul de fata, pe langa unitatea de productie, de cantine, magazine, restaurante si terenuri care vor fi transformate in centre separate pentru a deveni societati cu profit. Noile firme, de dimensiuni mai reduse, se vor dezvolta separat si vor ajunge centre de profit ale actionarilor. Partea de productie va ramane o activitate de sine statatoare. Tot ce e legat de productie e lasat in proprietatea firmei mama, iar aspectele care nu influenteaza productia le revin actionarilor.", a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Leordean, director general Flacara.



Tania Cristea, consilierul juridic al SC Flacara explica motivele care au stat la baza propunerii de divizare a societatii. "Se impune cresterea rentabilitatii pentru eficientizarea economica a societatii. Patrimoniul firmei este extrem de mare, iar divizarea va permite ca fiecare noua activitate sa fie exploatata la maxim. Vor ramane societatea mama, care se va numi LCS Conf SA, destinata activitatii de productie si alte 4 societati de tip SA, cu caracter inchis si cu obiecte de activitate axate pe inchirierea sau subanchirierea de spatii comerciale, alaturi de promovarea imobiliara".



Flacara s-a infiintat in 1949, pornind ca un atelier de confectii militare. In 1989, compania avea 2500 de angajati si aproximativ 50% din productie era destinata exportului pentru Europa de Est, SUA si Canada. In 1997, Leotex Industries cumpara pachetul majoritar de actiuni si investeste in retehnologizare si instruirea fortei de munca aproximativ 5 milioane de dolari. In prezent, compania numara 1800 de angajati si o capacitate de productie anuala de cca. 1 milion de bucati, destinate in proportie de 95% exportului, in conditii de lohn.



transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO