ZF Transilvania

Flanco deshide magazin în Iulius Mall Cluj, investiţie de peste 2,2 mil. lei

 Flanco deshide magazin în Iulius Mall Cluj, investiţie de peste 2,2 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

29.03.2012, 14:46 604

Retailerul de electronice, electrocasnice şi produse IT Flanco deschide în Iulius Mall Cluj un nou magazin, în urma unei investiţii de peste 2,2 milioane lei (circa 500.000 de euro), inclusiv stocul de marfă. Noul magazin, al doilea deschis de Flanco în zona Transilvaniei în mai puţin de o lună, va fi inaugurat în data de 30 martie şi dispune de o suprafaţă totală de 800 mp. Echipa Flanco de la Cluj numără 18 consilieri de vânzări. Conform strategiei companiei, magazinul din Cluj integrează noul concept de retail interactiv, în care toate produsele sunt în funcţiune şi pot fi testate.

"Conform studiilor noastre, piaţa de electro IT din Cluj a înregistrat o evoluţie stabilă în ultimii doi ani, consumul per familie fiind printre cele mai ridicate din România. Piaţa din Cluj este printre cele mai stabile la nivel de ţară, cu un potenţial de creştere în 2012 de 15%, peste media naţională'', a declarat Gabriel Pereş, Sales Director Flanco.

Conducerea Flanco aşteaptă de la magazinul din Cluj vânzări anuale de peste 14 mil. lei (circa 3 mil. euro). Pentru acest an, retailerul de electrocasnice intenţionează o creştere cu 20% a suprafeţei comerciale, fiind deschise deja în primul trimestru 5 magazine (Bistriţa, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu şi Târgovişte), investiţie totală de 9,5 mil. lei. Deschiderile de magazine din primul trimestru au crescut suprafaţa de vânzare cu 10%, până la 46.000 mp.

În 2011, afacerile Flanco au ajuns la 110 milioane de euro, în creştere cu 37,5% faţă de anul anterior. Businessul retailerului a crescut şi comparativ cu 2008, ultimul an de boom economic şi al doilea cel mai bun al companiei, când afacerile se situau la 109 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO