ZF Transilvania

Investiţie de 650.000 de euro în realizarea unei şcoli ecologice la Cluj

Investiţie de 650.000 de euro în realizarea unei şcoli...

Autor: Laurentiu Cotu

22.11.2012, 17:19 300

Fundaţia Transylvania College a investit 650.000 de euro în realizarea unei clădiri ecologice la Cluj-Napoca. Şcoala privată Transylvania College este aplasată în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca şi a fost inaugurată astăzi, în prezenţa ambasadorului Marii Britanii, Martin Harris.

Proiectul aparţine fundaţiei ‘’Copii Fericiţi’’, care functionează din luna octombrie cu denumirea  fundaţia Transylvania College şi face parte dintr-un proiect extins de dezvoltare al campusului educativ iniţiat în Cluj în anul 2007.

În campusul din Gheorgheni îşi desfăşoară în prezent activitatea, sub un nou nume, ‘’Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj’’, Şcoala Internaţională Cluj şi grădiniţa Happy Kids. Şcoala şi grădiniţa reunesc aproape 500 de elevi din întreaga ţară şi din alte 24 de ţări, de pe 6 continente. Dezvoltatorii acestui proiect spun că noua clădire a campusului Transylvania College este prima şcoală din România construită pe principii de eficienţă energetică.  

Clădirea cu o suprafaţă de 1.800 mp este împărţită pe patru etaje (demisol, parter, etaj I şi etaj II) şi conţine nouă săli de grupă pentru creşă şi pentru grădiniţă, săli de business, de ştiinţe, de arte, de muzică, bibliotecă, piscină pentru copii între 4 luni şi 10 ani, sală de sport, cafetăria, cabinet medical, spaţii pentru birouri. 

Implementarea proiectului a presupus folosirea materialelor naturale pentru construcţie şi  finisaje, izolarea termică şi fonică, spaţii adecvate pentru toate sălile de grupă şi clasă, iluminatul natural într-un procent cât mai mare şi realizarea iluminatului artificial cu leduri. Totodată, clădirea dispune de panouri solare şi panouri fotovoltaice.

‘’Pentru a ne alinia noilor tendinţe în domeniul architectural şi pentru a le oferi elevilor un mediu bun pentru învăţare şi dezvoltare, am realizat prima clădire educaţională din România, construită pe principii verzi’’, a declarat Simona Baciu, fondator Transylvania College.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO