ZF Transilvania

Investitorii bucuresteni promoveaza turismul maramuresean

26.08.2004, 00:00 403



O investitie de doua milioane de euro va reda circuitului turistic izvoarele de apa sulfuroasa de la Danesti, din judetul Maramures. Situat in Comuna Sisesti, satul Danesti, complexul este localizat la aproximativ 15 kilometri de Baia Mare. Construit pe o suprafata de 40.000 de metri patrati, ansamblul hotelier va fi compus dintr-un restaurant cu terasa, un hotel cu 20 de camere si doua apartamente, precum si parcarea aferenta.

?Hotelul va fi clasificat cu trei stele si va avea o capacitate de cazare de 50 de locuri. Complexul va fi dotat cu o piscina interioara si una exterioara, 10 camere de bai de tratament cu apa sulfuroasa, sauna, precum si alte facilitati", a explicat Gabriel Panoiu, director general al TIR 2000, compania bucuresteana care realizeaza investitia de la Baia Mare.



Oamenii de afaceri vor beneficia in cadrul complexului de la Danesti de o sala de conferinte cu 50 de locuri, dotata cu sistem de proiectie video si sistem acustic. ?Vom amenaja spatii de recreere, fantani arteziene si doua terenuri multifunctionale de sport", a declarat pentru ZF Transilvania Gabriel Panoiu. ?Pentru recuperarea investitiei estimam o perioada de minim opt ani. Am fi putut gasi cu siguranta un alt domeniu in care profitul ar fi fost obtinut imediat. Am preferat insa investitia in turism pentru ca este sigura si pe termen lung. In momentul de fata avem logistica si mijloacele necesare sa promovam acest complex, atat pe plan intern cat si international", a mai spus Panoiu. Lucrarile de constructie incepute in luna martie a acestui an vor fi finalizate in martie 2005.



?Situarea in vecinatatea celor doua partii de schi de la Mogosa si Cavnic si existenta izvoarelor de apa sulfuroasa, cu efecte curative, cunoscute de mai bine de 200 de ani au contribuit decisiv la demararea investitiei de la Danesti. Am ales Maramuresul datorita zonelor turistice de mare atractie atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini", a spus Panoiu. Odata cu inceperea investitiei de langa Baia Mare, firma bucuresteana a fost contactata de mai multi investitori din zona. ?Impreuna am hotarat infiintarea asociatiei Micro-Regiunea de Dezvoltare a Turismului Muntii Gutaiului. Aceasta organizatie are ca scop promovarea zonei turistice respective precum si promovarea solidara a investitiilor membrilor asociatiei, oferind turistilor intreaga gama de servicii", a afirmat Gabriel Panoiu.



TIR 2000 este o companie cu raspundere limitata, cu capital privat, infiintata in anul 2000. Firma are sediul central in Bucuresti si a avut in 2003 o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro. Obiectul principal de activitate al companiei il constituie serviciile in domeniul transportului rutier intern si international. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO