ZF Transilvania

JYSK deschide magazin la Buzău şi ajunge la 142 de unităţi pe piaţa locală

JYSK deschide magazin la Buzău şi ajunge la 142 de...

Autor: Laurentiu Cotu

15.05.2024, 16:11 79

JYSK, retailerul scandinav de mobilier şi produse pentru casă, continuă planurile de expansiune în România şi inaugurează joi, 16 mai, un magazin în Buzău, ajungând astfel la o reţea de 142 de unităţi în ţară. Noul magazin are o suprafaţă totală de 1.260 mp şi este amplasat pe Calea Eroilor, lângă supermarketul Kaufland.

’’Suntem prezenţi în Buzău încă din anul 2015, deci au trecut aproape 10 ani de când buzoienii au făcut cunoştinţă cu produsele scandinave JYSK (…). Odată cu deschiderea celui de-al doilea magazin vom acoperi şi zona de sud a oraşului, ceea ce ne va ajuta să fim mai accesibili pentru un număr mai mare de clienţi’’, a declarat Iraida Paiuc, Sales and Marketing Manager JYSK România şi Bulgaria, într-un comunicat de presă.

În următoarele luni, JYSK va continua să deschidă noi magazine şi să modernizeze unităţile mai vechi. Magazinul din Târgu Secuiesc a fost reamenajat conform celui mai nou concept, Store 3.0, şi se redeschide tot pe 16 mai, urmând ca în vară să treacă printr-un proces de reamenajare şi alte magazine, printre care cele din Iaşi, Alexandria, Brăila, Deva şi Mediaş, potrivit comunicatului de presă transmis de JYSK România.

Obiectivul JYSK este de a ajunge la 200 de magazine în România. Compania caută spaţii atât în oraşele în care nu este încă prezentă, cât şi în oraşele în care există deja magazine. JYSK vrea să deschidă 15 ma­gazine în România şi să moderni­zeze toate ma­ga­zi­nele mai vechi până la final de 2024, potrivit unor informaţii comunicate anterior de oficialii retailerului scandinav.

Cifra de afaceri a JYSK România a ajuns în anul financiar 2022-2023 (1 septem­brie 2022-31 august 2023) la 1 miliard de lei, în creştere cu 19% faţă de anul financiar precedent. EBIT-ul a crescut cu 19,4% în comparaţie cu anul finan­ciar precedent, de la 120,7 milioane lei la 144,2 milioane lei. Numărul total de clienţi a crescut cu 10%, conform infor­maţiilor anterioare furnizate de companie.

În cursul anului financiar 2022-2023, JYSK a deschis primele magazine în Turcia, care sunt coordonate de echipa de management din România. JYSK a inaugurat primul magazin din România în anul 2007 în Oradea, iar în prezent are peste 1.100 de angajaţi. Compania este deţinută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu şi alte companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24