ZF Transilvania

Primăria Braşov şi-a făcut dispecerat integrat, proiect european de 6,5 mil. lei

Primăria Braşov şi-a făcut dispecerat integrat,...

Autor: Laurentiu Cotu

20.11.2012, 17:10 360

Primăria Braşov a finalizat implementarea unui proiect european în valoare totală de peste 6,5 mil. lei (circa 1,5 mil. euro), din care aproape 5,2 mil. lei (1,1 mil. euro) reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, pentru realizarea unui dispecerat tehnic integrat.

Dispeceratul primăriei Braşov va colecta problemele, sugestiile şi propunerile braşovenilor cu privire la modul de administrare a domeniului public şi privat al municipiului, indiferent de metoda utilizată, telefonic sau electronic, oferind acestora informaţiile necesare.

Această procedură se va desfăşura prin intermediul unei hărţi interactive care va permite oamenilor să aibă acces în timp real la stadiul rezolvării problemei sesizate, spun reprezentanţii primăriei Braşov. 

Mai mult, furnizorii de utilităţi sau firmele care execută lucrări pe domeniul public vor marca pe această hartă zonele în care se desfăşoară astfel de lucrări şi perioada în care domeniul public va fi afectat. Tot pe această hartă vor fi postate informaţii referitoare la închiderea unor străzi sau introducerea unor restricţii de circulaţie, cu toate datele necesare.

‘’Odată cu finalizarea implementării acestui proiect credem că braşovenii vor avea acces la un instrument facil în rezolvarea problemelor sesizate pe domeniul public, dar şi o informare, în timp real, a stadiului de soluţionare a unei solicitări adresate primăriei’’, a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului.

Proiectul ’’Dispecerat tehnic integrat la nivelul municipiului Braşov-servicii electronice geospaţiale”, este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, organism intermediar pentru Axa Prioritară 3 - “Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”.
 

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO