ZF Transilvania

Primăria Cluj-Napoca investeşte 15,5 mil. euro într-un centru de dezvoltare al afacerilor

Primăria Cluj-Napoca investeşte 15,5 mil. euro într-un centru de dezvoltare al afacerilor

Autor: Laurentiu Cotu

03.05.2012, 15:21 279

Primăria municipiului Cluj-Napoca a câştigat un proiect european în valoare totală de circa 68,4 mil. lei (15,5 mil. euro), din care aproape 30 mil. lei (5,9 mil. euro) reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, pentru realizarea unui centru de spijinire al afacerilor.

Proiectul ''Centrul regional de excelenţă pentru industrii creative'' prevede crearea şi dezvoltarea unei structuri de sprijinire a afacerilor în vederea dezvoltării sectorului IMM, în special a firmelor care activează în domeniul industriilor creative. Beneficiarii acestui proiect sunt un număr de 26 companii (18 microîntreprinderi şi întreprinderi mici, 6 întreprinderi mijlocii şi 2 întreprinderi mari).

Potrivit municipalităţii clujene, firmele care vor apela la serviciile centrului vor beneficia de spaţii în care să-şi poată desfăşura activitatea (spaţii de birouri, ateliere de creaţie, spaţii de producţie audio-video) sau îşi pot organiza diverse evenimente (conferinţe, expoziţii, spectacole artistice). Totodată centrul va dispune de un amfiteatru verde pentru manifestări în aer liber.

Amplasamentul propus este situat în zona Lomb din Cluj-Napoca, pe o suprafaţă de teren de 73.365 mp (aria construită de 5.165 mp, aria desfăşurată 15.049 mp, iar aria utilă de 13.256 mp). Lucrările ce vor fi executate vizează construirea unei clădiri structurată pe verticală (3 niveluri de subsol, parter şi 4 etaje).

În exteriorul construcţiei se va amenaja un amfiteatru verde şi platforme cu gazon, spaţii exterioare deschise publicului pentru organizarea diverselor manifestări in aer liber. Vor fi amenajate un număr de 334 de parcări. Suprafaţa utilă nou creată a structurii de afaceri va fi de 13.256 mp, din care 2.230 mp de birouri; 966 mp de ateliere de creaţie şi 1.056 mp de spaţii multifuncţionale. Zona aferentă amplasamentului va fi viabilizată prin realizarea reţelelor de utilităţi. Centrul regional de excelenţă pentru industrii creative face parte dintr-un program de proiecte propuse şi aprobate prin Planul Integrat de Dezvoltare-ZMC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO