ZF Transilvania

Primăria Sibiu cumpără 40 de autobuze pe gaz cu peste 93 mil. lei de la Uniunea Europeană

Primăria Sibiu cumpără 40 de autobuze pe gaz cu peste...

Autor: Laurentiu Cotu

09.03.2020, 16:50 101

Primăria Sibiu a câştigat un proiect european de 98 mil. lei, din care peste 93,6 mil. lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, pentru modernizarea transportului public din municipiu. Proiectul prevede achiziţionarea a 40 de autobuze alimentate cu gaz natural comprimat, de 12 şi 18 metri lungime, cu podea coborâtă, sisteme de climatizare, supraveghere video şi Wi-Fi şi un sistem de numărare a călătorilor din autobuze care va oferi o imagine despre gradul de încărcare pe traseele de transport public. Proiectul mai presupune şi achiziţia unui sistem de e-ticketing, implementareaunui sistem de informare a călătorilor, atât în autobuze, cât şi în staţii, realizarea unei aplicaţii mobile, dar şi a unei staţii de încărcare cu gaz natural comprimat.

’’Prin acest proiect vom reuşi să modernizăm întreaga flotă de autobuze a Tursib-ului (Compania de transport public Sibiu). După achiziţia prin prezentul proiect a celor 40 de autobuze alimentate cu gaz, după intrarea în uz a celor 9 autobuze electrice pentru traseele 5 şi 13 şi a celor 5 microbuze electrice care vor asigura transportul în centrul istoric, vom avea suficiente autobuze pentru a începe implementarea traseelor speciale pentru transportul elevilor către şcoală’’, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

  

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels