ZF Transilvania

Primăria Timişoara vrea să investească 15 mil. lei în construcţia unui skatepark

Primăria Timişoara vrea să investească 15 mil. lei...

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2024, 17:54 79

Primăria Timişoara are în plan un proiect de investiţii de 15 mil. lei (3 mil. euro), finanţat de la bugetul local, pentru construirea unui nou skatepark. Investiţia este împărţită în trei zone: skatepark-ul propriu-zis, o zonă de căţărare cu scenă pentru evenimente şi o zonă de pumptrack, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Timişoara.

’’Cu sprijinul şi implicarea comunităţii locale avem un proiect matur pe care urmează să îl implementăm. Am prevăzut în bugetul pe anul acesta peste 1 milion de lei pentru a demara proiectul. Nu construim doar un complex sportiv, ci un spaţiu pentru comunitate”, a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, într-un comunicat de presă.

Skatepark-ul va fi dotat cu rampe înclinate mici şi rampe de lansare, scări, piramide şi pătrate adânci, va avea şi o zonă de tip bowl, iluminat public, alei de acces, spaţiu verde de împrejmuire şi locuri pentru odihnă. Zona de căţărări va putea fi folosită şi pentru organizarea de festivaluri de muzică şi diverse evenimente. Noul skatepark din Parcul Central va putea găzdui competiţii oficiale şi se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 4.250 mp.

Documentaţia care stă la baza proiectului a obţinut toate avizele necesare pentru demararea investiţiei. Următoarea etapă pentru realizarea investiţiei este demararea licitaţiei pentru lucrările de proiectare tehnică şi execuţie. Termenul de finalizare este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, conform comunicatului de presă transmis de municipalitatea timişoreană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels