ZF Transilvania

Primele produse farmaceutice marca Alsifcom

18.06.2004, 00:00 19



Firma Alsifcom Intermed abordeaza piata de medicamente din Romania, prin lansarea la sfarsitul acestei saptamani a primelor sale produse farmaceutice generice din linia pentru cardiologie: Als- Sotalol 80mg si Als-Sotalol 160mg. "Preconizam ca in urmatorii trei ani sa obtinem o cota de piata de 25-30% pe sectorul de antiaritmice. In prima faza am distribuit catre depozitele noastre din Bucuresti, Constanta, Craiova, Iasi, Targu-Mures, Timisoara si Cluj cate 5.000 de cutii din fiecare comprimat", declara Simina Ilyes, purtator de cuvant Alsifcom Intermed.



Pretul de livrare al celor doua medicamente, ambalate in cutii de 20 de comprimate, este de 63.000 de lei pentru produsul de 80mg, respectiv 112.000 de lei pentru cel de 160mg. Als-Sotalol 80mg si Als-Sotalol 160mg sunt fabricate in urma unei colaborari dintre Alsifcom Intermed si Apotex Canada, companie ce detine 40% din piata de generice canadiana.



Compania a investit aproape 3 milioane de euro pentru constructia si dotarea unei fabrici de medicamente, care si-a inceput productia in iulie 2003. Din totalul de 1.500 mp destinati productiei, un spatiu de 430 mp asteapta o noua investitie pentru a putea deveni functional.



Alsifcom Intermed a fost fondata in anul 1993 avand capital romanesc, 100% privat. In 2003, compania clujeana a inregistrat o cifra de afaceri de 4 milioane de euro. Pana anul trecut cand a devenit producator de medicamente, obiectul de activitate al societatii clujene era importul si distributia de medicamente, aparatura si consumabile pentru hemodializa.



Societatea clujeana a iesit pe piata cu o gama de 12 suplimente nutritive, in nomencaltorul actual existand 19, iar alte 5 fiind in curs de pregatire pentru avizare. "La ANM (Agentia Nationala a Medicamentului) am depus deja documentatii pentru autorizarea a 11 produse, dar procedura cere mai mult timp decat in cazul suplimentelor nutritive. Alsifcom Intermed vinde in momentul de fata de 20.000 cutii/luna", declara Simina Ilyes.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO