ZF Transilvania

Proiect european de 1,35 mld. lei pentru dezvoltarea reţelei de apă-canal din judeţul Hunedoara

Proiect european de 1,35 mld. lei pentru dezvoltarea...

Autor: Laurentiu Cotu

23.08.2022, 17:03 138

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat semnarea contractului de 1,35 mil. lei (275,5 mil. euro) pentru dezvoltarea reţelei de apă-canal din judeţul Hunedoara, ce va asigura accesul populaţiei din 38 de unităţi administrative - teritoriale din zonă la servicii de alimentare cu apă potabilă şi la servicii de tratare a apelor uzate.

Astfel, reţeaua de distribuţie a apei potabile din zonă se va extinde cu 143,1 km şi alţi 91,9 km din această reţea vor fi reabilitaţi, iar la reţeaua de canalizare se vor adăuga 19,2 km şi se vor reabilita alţi 26 km. 151 000 de locuitori din judeţul Hunedoara vor avea acces la servicii conforme de alimentare cu apă şi aproape 21 000 locuitori vor beneficia de îmbunătăţirea serviciilor de canalizare, potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

’’Continuăm finanţările pentru proiectele de apă-canal din ţară, investiţii esenţiale pentru calitatea vieţii din comunităţile României. 3,54 miliarde de euro din Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă vor fi alocate în perioada 2021-2027 proiectelor de infrastructură de apă şi apă uzată, iar acest buget reprezintă o oportunitate uriaşă mai ales pentru zonele rurale ale României, unde accesul redus la aceste servicii afectează nu doar viaţa de zi cu zi a oamenilor, dar şi dezvoltarea economică’’, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, într-un comunicat de presă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO