ZF Transilvania

Proiect european de 2 mil. euro pentru integrarea tinerilor din Maramureş pe piaţa muncii

Proiect european de 2 mil. euro pentru integrarea...

Autor: Laurentiu Cotu

22.09.2014, 17:25 129

Consiliului Judeţean Maramureş a câştigat un proiect european de 9,4 mil. lei (peste 2 mil. euro), ce presupune integrarea persoanelor din grupuri vulnerabile pe piaţa muncii. Proiectul a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 - Promovarea Incluziunii Sociale, Domeniul de intervenţie 6.1 - Dezvoltarea Economiei Sociale.

’’Tema centrală a proiectului va fi furnizarea de servicii rezidenţiale tinerilor care părăsesc sistemul instituţionalizat şi persoanelor cu dizabilităţi care se află în grija statului. O parte din ei vor fi participanţi la proiect, fiind angajaţi ai structurilor economiei sociale înfiinţate’’, a declarat Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Implementarea acestui proiect va contribui la creşterea numărului de locuri de muncă la nivelul judeţului Maramureş cu cel puţin 40 de posturi, acestea fiind ocupate de persoane vulnerabile. În total, 700 de persoane din grupuri vulnerabile vor beneficia de servicii de ocupare, care vor creşte şansele de angajare atât pe piaţa muncii formale cât şi în cele 14 structuri de economie socială (SES), înfiinţate pe durata proiectului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO