ZF Transilvania

Proiecte europene de peste 40 mil. euro pentru dezvoltarea aeroportului din Oradea

Proiecte europene de peste 40 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

21.03.2022, 17:20 237

Aeroportul Oradea, subordonat Consiliului Judeţean Bihor, derulează în prezent două proiecte europene de peste 40 mil. euro, finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-, 2020, pentru extinderea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii aeroportare, dar şi pentru creşterea gradului de siguranţăşi securitate

Proiectul ’’Creşterea gradului de siguranţăşi securitate la Aeroportul Oradea’’, în valoare de peste 72 mil. lei (14,6 mil. euro), presupune construirea unui gard perimetral cu sisteme de supraveghere tip gard inteligent, amenajarea unui post de control acces pentru verificarea persoanelor, vehiculelor şi mijloacelor aeroportuare, construirea unui drum perimetral în incinta aeroportului care să asigure siguranţa şi securitatea traficului aerian şi alte măsuri de creştere a siguranţei şi securităţii pe aeroport.

Al doilea proiect ’’Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea’’, în valoare de 132,7 mil. lei (26,8 mil. euro), presupune extinderea pistei de decolare/aterizare, extinderea platformei de debarcare/îmbarcare, împrejmuirea incintei, realizarea unui drum de securitate şi achiziţia echipamentelor necesare pentru desfăşurarea activităţilor de întreţinere şi mentenanţă.

Luna viitoare vor demara lucrările la terminalu cargo de la aeroportul Oradea, care va avea o capacitate de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus 320 sau Boeing 737, precum şi, la nevoie, a aeronavelor de categorie superioară. În perioada 2-15 mai se va realiza racordul dintre pista aeroportului şi noua cale de rulare destinată accesului aeronavelor, parte a proiectului CTPark Oradea Cargo Terminal. În vederea acestor lucrări, timp de două săptămâni traficul aerian de pe Aeroportul Internaţional Oradea va fi închis. CTPark Oradea Cargo Terminal este dezvoltat de compania CTPark Iota, parte a grupului CTP România, fiind primul proiect industrial cu un terminal cargo aerian din România.

’’Proiectul terminalului cargo reprezintă o investiţie majoră şi ne bucurăm să facem primii paşi pentru începerea lucrărilor de construcţie. La Aeroportul Oradea, avem multe proiecte importante de modernizare, de creştere a calităţii serviciilor şi de îmbunătăţire a competitivităţii. Pentru a putea realiza tot ce ne propunem, căutăm ingineri constructori pentru a se alătura echipei de la aeroport şi a ne ajuta cu experienţa lor’’, a declarat Răzvan Horga, director al aeroportului Oradea, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO