ZF Transilvania

Simcor Oradea se pregateste pentru concurenta

24.11.2005, 19:57 88

Grupul de firme Simcor a realizat in primele opt luni din 2005 o cifra de afaceri de aproximativ 3,4 mil. euro (123,2 mii RON) aproape egali cu cea realizata pe tot anul 2004 cand a obtinut circa 3,9 mil. euro. Reprezentantii grupului din Oradea afirma ca la sfarsitul anului si anul viitor vor fi demarate o serie de proiecte de investitii necesare pentru pastrarea pozitiei pe o piata puternic concurentiala si pentru pregatirea companiei pentru momentul intrarii in Romania a marilor jucatori europeni de pe piata materialelor de constructii. "In Romania se construieste mult si, speram, se va construi si mai mult, asa ca acest gen de produse va avea o piata de desfacere stabila", a declarat pentru ZF Transilvania Alina Tintoi directorul de marketing al Simcor.

Anul acesta Lutz Stache, actionarul principal al Simcor Grup, impreuna cu alti 67 de asociati, a fondat Acom SA, cu sediul in Bucuresti. Compania reuneste mai multi producatori de materiale de constructii si comercianti cu scopul declarat de a asigura protectia comerciantilor si producatorilor independenti in fata "multinationalelor" si supermarketurilor de profil prin asigurarea unui sistem unitar de sondare a pietei si asigurarea unor preturi competitive. "Acom vrea sa ofere producatorilor de materiale de constructii acces la o retea de depozite raspandita in intreaga tara, iar distribuitorilor produse de calitate la preturi mici. Prin legatura stransa dintre distribuitor si producator, acestia pot reactiona mult mai rapid la cerintele pietei", zice Alina Tintoi.

Simcor Oradea a investit deja 600.000 de euro in utilaje si va cheltui la inceputul lui 2006 aproximativ 2,5 mil. euro pentru o instalatie moderna pentru taierea si infolierea blocurilor de BCA. "Investitia este menita sa asigure cresterea calitatii pricipalului produsul al nostru. Instalatia de taiere va permite decuparea blocurilor de BCA sub forma de lamba si uluc, astfel incat sa se poata imbina in mod natural, iar clientul sa poata face economie de material", a mai declarat directorul de marketing al companiei.

Simcor produce materiale pentru constructii civile si industriale de la BCA si elemente prefabricate din beton pana la var, mortare si adezivi. In acest vara acestui an, fabrica de la Oradea a devenit principalul producator din Romania de cahle turnate pentru seminee, produs pentru care Simcor Grup a investit un milion de euro in utilaje. In plus, anul acesta s-au inlocuit doua autoclave, instalatii folosite in procesul de fabricatie in care materialul este tinut la presiuni si temperaturi inalte pentru obtinerea blocurilor de BCA, iar in anul urmator vor fi inlocuite, treptat, alte sase. Simcor Grup a achizitionat in urma cu doi ani doua fabrici de var, materie prima in producerea blocurilor de BCA, la Targu Jiu si Medgidia intrand in topul primilor trei producatori din tara. "In fabrica de la Targu Jiu s-au facut investitii masive si s-a construit o noua instalatie pentru producerea varului macinat pentru BCA, urmand sa fie modernizata treptat", spune Alina Tintoi.

Simcor Grup, cu cele 7 companii ale sale, Simpromat SRL (specializata in analizarea pietei), Simcor Management SA (gestionarul grupului de firme Simcor), Simcor SA Oradea (producator de BCA), Simbeton SA Oradea (betoane, pavaje adezivi), Simterac SA Vadu Crisului (cahle presate pentru sobele de teracota), Simcovar Targu Jiu si Medgidia (var) si Simsped SA (logistica si transport) este un grup de companii cu capital integral privat al carui actionar principal este omul de afaceri german Lutz Stache.

transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO