ZF Transilvania

Statie de mixturi asfaltice de 1 mil. euro

06.05.2004, 00:00 297

Compania Drumco - Strabag din Timisoara a inaugurat saptamana aceasta la Buzias o noua statie de preparare a mixturilor asfaltice in urma unei investitii care se ridica la un milion de euro. "Cu o capacitate de productie maxima de 120 de tone de mixturi asfaltice pe ora, aceasta statie este cea mai mare din vestul tarii", a declarat Liviu Damboiu directorul general al noii statii. El a adaugat ca tehnologiile aplicate in fabricatie permit refolosirea mixturilor asfaltice vechi, rezultate din frezarea sau decaparea straturilor uzate ale retelelor rutiere, ceea ce conduce la diminuarea considerabila a costurilor de productie. "Noua statie de mixturi asfaltice dispune de un buncar cu doua silozuri in care pot fi depozitate separat cate 120 de tone de mixturi produse dupa retete diferite", a mai spus Damboiu.
Concernul austriac Strabag s-a asociat in 2001 cu Primaria Timisoara, care era actionarul majoritar al companiei Drumco, astfel incat in prezent, austriecii detin 49% din societatea timisoreana. Procesul de dezvoltare al societatii din Timisoara a inceput in 2003 o data cu majorarea capitalului social ceea ce a presupus demararea unui proces de dotare cu utilaje specifice si tehnologii performante. De fapt statia de la Buzias, a carei perioada normala de functionare a fost estimata la 15 ani, este prima dintr-o serie de companii care vor intra in cursa licitatiilor pentru reabilitarea drumurilor judetene si care va participa si la lucrarile viitoare autostrazi Arad-Timisoara-Lugoj-Deva.
Grupul Strabag realizeaza peplan global o cifra de afaceri anuala de peste cinci miliarde de euro. In Romania, concernul a derulat mai multe proiecte printre care se numara si reabilitarea mai multor bulevarde din Capitala. In plus, anul trecut, Strabag a semnat cu Ministerul Transporturilor memorandumul de negociere pentru construirea tronsoanelor Bucuresti-Ploiesti din viitoarea autostrada Bucuresti-Predeal, valoarea investitiei ridicandu-se la suma de 324 milioane euro.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO