ZF Transilvania

Tot mai multe companii de leasing ataca piata regionala

29.09.2004, 00:00 15



Societatea de finantare in sistem leasing, TBI Leasing se extinde in Transilvania a deschis prima sucursala la Cluj, urmand ca pana la sfarsitul anului sa patrunda si pe piata din Banat. Prezenta din toamna anului 2003 la Sibiu, compania TBI Leasing a inregistrat la sfarsitul anului 2003 o cota de piata de 3%. Conducerea firmei estimeaza pe 2004 atingerea unei cote de 4%, iar pana in 2007 isi propune sa evolueze treptat si sa depaseasca peste 7%. "Piata din Transilvania presupune un anumit conservatorism care se manifesta si in afaceri, fapt ce determina alegerea celui care vine din aceeasi zona cu tine. Oamenii sunt foarte sensibili la incredere si la transparenta", a declarat pentru ZF Transilvania, Florentina Mircea, director general TBI Leasing. Prezenta la Cluj face parte dintr-o strategie de a incepe distributia produselor la nivel teritorial. "Bucurestiul este deja o piata saturata, iar clientii au nevoie de servicii acolo unde au business-ul. Noua sucursala va oferi clientilor produse de finantare in sistem leasing adaptate mediului de afaceri clujean", a mai spus Florentina Mircea.



Alaturi de TBI Leasing, va fi prezenta la Cluj si societatea TBI Credit, axata pe vanzarea cu plata in sistem de rate a bunurilor de folosinta indelungata. "Inaugurarea unui nou sediu, in conditiile in care exista spatiul inchiriat si amenajarile de constructie inseamna o investitie de circa 15.000 de euro", a spus directorul general TBI. In prima jumatate a anului 2004, volumul activelor TBI Leasing a totalizat peste 25 de milioane de euro, profitul net al companiei depasind 400.000 de euro. "Pentru 2004, estimam un total al activelor de aproximativ 40 de milioane de euro sI un profit net de peste 800.000 de euro, comparativ cu profitul net de 631.000 de euro la finalul anului 2003", a afirmat Florentina Mircea. Pana in prezent portofoliul companiei numara peste 4.200 de contracte in valoare totala de aproximativ 60 de milioane de dolari.



TBI Leasing este prezenta in mai multe domenii ale activitatii de leasing. Finantarile pentru autoturisme sI vehicule utilitare reprezinta, dupa primele opt luni ale acestui an, 69% din valoarea contractelor de leasing incheiate de societate. Restul finantarilor merg inspre autovehicule second-hand (5%), imobile (5%), echipamente (20%), bunuri de folosinta indelungata (1%). "Anul acesta s-a inregistrat cea mai mare crestere in finantarea echipamentelor din constructii, atat locuinte, cat si spatii indutriale sau hale de productie", a completat Florentina Mircea.



TBI Leasing s-a infiintat in anul 2002 ca societate de leasing independenta, avand ca actionar majoritar grupul financiar TBIF Financial Services BV din Olanda. Acesta detine 98,77% din capitalul social al companiei. Structura actionariatului este completata de Omniasig cu o cota de 1,22% si de trei actionari persoane fizice. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO