Ziarul de Duminică

Agatha Christie – 125 de ani de la naştere/ de Ziarul de duminică

Agatha Christie – 125 de ani de la naştere/ de Ziarul...

Autor: Ziarul de Duminica

14.05.2015, 23:48 116

Editura Litera sărbătoreşte 125 de ani de la naşterea celei mai cunoscute autoare de romane poliţiste prin continuarea colecţiei Agatha Christie, într-un tiraj amplu şi la un preţ accesibil, cu distribuţie la toate chioşcurile de ziare. Lansarea celor cinci noi volume a avut loc pe 11 mai, în parteneriat cu ziarul Libertatea. Fiecare volum va fi disponibil în fiecare luni, la preţul de 14,99 lei.

Cele cinci noi volume ale colecţiei Agatha Christie sunt: Primele cazuri ale lui Poirot, Moartea vine ca un sfârşit, Trenul din Paddington, La hotelul Bertram şi Calul bălan.

Agatha Christie este cunoscută în întreaga lume drept „Regina crimei“. A scris 80 de romane poliţiste şi volume de povestiri, 19 piese de teatru şi şase romane publicate sub pseudonimul Mary Westmacott.

Hercule Poirot, cel mai celebru detectiv din romanele poliţiste de la Sherlock Holmes încoace, apare încă din primul roman al Agathei Christie. Poirot şi un alt detectiv imaginat de scriitoare, Miss Marple, au devenit faimoşi la nivel mondial şi au făcut subiectul multor filme realizate pentru marele şi micul ecran.

Agatha Christie a mai scris nonficţiune, o autobiografie, dar şi povestiri amuzante despre numeroasele expediţii în care a participat alături de soţul ei, arheologul Sir Max Mallowan. A murit în 1976.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO