Ziarul de Duminică

Bestseller în „Strada Ficţiunii” (II)/ de Ziarul de duminică

Bestseller în „Strada Ficţiunii” (II)/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

24.08.2012, 00:06 59

Carole Matthews - Dieta iubitoarelor de ciocolată. Traducere din limba engleză de Laura Botorcu. Patru prietene consumatoare împătimite de ciocolată trec printr-un lanţ nebunesc de întâmplări care le vor pune prietenia şi nervii la încercare. Lucy, Chantal, Nadia şi Autumn au existenţe şi aspiraţii diferite, dar când se pune problema să recupereze bijuterii furate în valoare de zeci de mii de lire sterline sau să ducă la capăt o livrare de droguri, chiar în ziua nunţii lui Lucy, îşi unesc forţele, trecând peste orice obstacol. În timp ce prietenele ei au relaţii stabile, Lucy oscilează între cei doi bărbaţi din viaţa sa. Va face oare greşeala de a-i acorda încă o şansă lui Marcus, fostul logodnic infidel, sau îl va alege pe chipeşul ei şef, Aiden Holby?

Carole Matthews este o autoare britanică - extrem de populară - de romane cu tentă romantică. Dedicate cu predilecţie publicului feminin, cărţile sale pline de umor şi romantism sunt publicate în 24 de ţări şi apar pe lista bestsellerelor în publicaţii ca Sunday Times şi USA Today. Înainte de a-şi descoperi vocaţia de scriitor, Carole Matthews a avut slujbe extrem de diverse, printre care prezentatoare de televiziune, aromoterapeut, jurnalist freelance în domeniul sănătăţii. A început să scrie în 1996, când a câştigat, cu o povestire, concursul revistei Writers' News. În 1997 îşi publică primul roman, Let′s Meet on Platform 8. The Scent of Scandal (1998), For Better, For Worse (2000), A Minor Indiscretion (2001), A Compromising Position (2002), The Chocolate Lovers' Club (2007), All You Need is Love (2008), The The Only Way Is Up (2010) sunt doar câteva din titlurile de succes publicate de Matthews. A Minor Indiscretion (2001) a urcat în top cinci al bestsellerurilor în Marea Britanie şi este în curs de ecranizare la Hollywood, asemenea volumului For Better, For Worse. Cea mai recentă apariţie pe piaţă a autoarei este Wrapped Up In You.

Adrian Voicu- Nepovestitele trăiri ale templierilor români

. Cartea a II-a. Berilă, Pişta Massy şi Kremvurşt von Schlitz îşi continuă aventurile, de această dată în afara Europei. De la porţile Constantinopolelui şi până în Egipt, cei trei nu ocolesc nici de această dată întâlnirile cu personaje legendare şi memorabile. Istoria templierilor români merge mai departe, cu spectacolul şi surprizele de rigoare. De-a lungul romanului, cititorii se întâlnesc cu piraţi de lotcă (sau pedelişti), călugări spioni şi învăţători chinezi. De la Constantinopole la Alexandria, personajele sunt purtate de o caravană, de un covor zburător şi de lampa fermecată. Nisipurile mişcătoare, la propriu şi la figurat, în care eroii templieri îşi trăiesc aventurile, îi poartă spre dezlegarea surprinzătoare din final.

Adrian Voicu s-a născut la 14 martie 1970 la Nehoiu, în judeţul Buzău. De profesie inginer de aviaţie, el a debutat în 2007 cu volumul de proză "Joi seara, în parcare". A continuat în acelaşi an cu titlul "Între două decolări", o carte de memorialistică, din care a reeditat fragmente în 2010, în volumul colectiv Premiile Lili - Antologia Festivalului de Literatură Lili, Ediţia I. Volumul I al romanului "Nepovestitele trăiri ale templierilor români" a apărut în 2011, pe Strada Ficţiunii a Editurii ALL. Adrian Voicu este primul autor român publicat în această colecţie. Adrian Voicu a câştigat, în 2009, premiul special pentru proză la Festivalul de Literatură "Lili" al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti. Premiul pentru cel mai bun scriitor tânăr al anului 2011 i-a fost acordat de Clubul de Proză "La formarea ideilor", al Uniunii Scriitorilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO