Ziarul de Duminică

Bucureşti, o capitală europeană/ de Ziarul de duminică

Bucureşti, o capitală europeană/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

31.03.2016, 23:48 49

Silvia Colfescu

Bucureşti

Ghid turistic, istoric, artistic

Editura Vremea

Ediţia a XII-a, revăzută. Prima ediţie a fost publicată în anul 2001.

Puţini editori iubesc mai mult Bucureştii decât doamna Silvia Colfescu, scriitoare şi editoare neobosită, care a dedicat oraşului, la minunata editură pe care o păstoreşte, colecţii întregi cu albume, memorii şi documente ce ilustrează cât de minunat este acest oraş vechi în care frumosul extrem coexistă cu urâtul insuportabil, în care ospitalitatea şi veselia locuitorilor stau alături de lamentările cerşetorilor şi de lătratul câinilor vagabonzi, în care splendoarea şi mizeria Orientului se împletesc cu strălucirea şi răceala Occidentului.

Fruct al simbiozei, Bucureştii păstrează surprize încântătoare, peste care poţi nimeri întâmplător, păşind pe sub gangul de intrare al unei case anodine sau intrând într-o bisericuţă străveche, ascunsă după blocuri. O capitală europeană. Un oraş care merită să fie cunoscut.

Ghidul cuprinde 15 itinerare şi o hartă a centrului oraşului; tezaure de artă, muzee şi monumente, case, străzi, oameni din vremuri de demult, istoria şi istorioarele unui vechi oraş.

Ilustraţii alb-negru.

Un ghid destinat în egală măsură locuitorilor oraşului, care se redescoperă, vizitatorilor, care află, dar şi oricărui iubitor de frumos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO