Ziarul de Duminică

Capcane urbane

23.09.2005, 15:23 9

Povestea care urmeaza este strict autentica si se poate intampla oricui, atata vreme cat legile, prost intocmite, ofera portite de santaj unor minti perverse.

Un om mergea incet cu masina pe strada, ca se apropia de un stop la o intersectie. Era pe banda a doua. Banda cealalta era blocata cu masini parcate. Din sens opus, venea greoi un mare camion. Cand camionul a trecut incet pe langa masina omului nostru, din spatele lui a tasnit, alergand dupa o minge, un pusti. Omul nostru, trezindu-se cu pustiul in fata, a pus frana si a tras dreapta de volan, riscand sa intre in masinile parcate langa trotuar. Pustiul se afla la peste un metru de masina omului. A inercat sa opreasca mingea cu piciorul, a alunecat, a cazut ca pe maidan, s-a ridicat, si-a cules mingea si a disparut in fuga. Omul nostru a inlemnit. S-a dat jos cu greu. Desi era absolut sigur ca nu l-a atins pe pusti, si-a verificat botul masinii. Nici o urma. Noroc ca din spate nu venise nici o masina. Pe trotuar, erau doi muncitori care lucrau la un sant de canalizare. Stateau precum ciobanul mioritic cu barbiile-n cazmale si vazusera toata scena.

- Domn''e, ati vazut ce s-a intamplat?

- Da, am vazut, dar ar fi bine sa plecati repede de aici, ca pustiul ala era tigan.

- Dar nu l-am lovit!

- Nu, nu l-ati lovit, dar nu-i stiti pe astia? Imediat se aduna si o sa fie scandal.

- Pai, domule, era sa fac accident din cauza lui!

Muncitorii au zambit cu subanteles si i-au aratat ca pe trotuar se stransesera deja "nationalitatile conlocuitoare", cu puradei cu tot.

Omul a plecat.

Dupa o saptamana, s-a trezit cu citatie acasa. Ca a lovit un pusti cu masina, ca a parasit locul accidentului, ca pustiul a fost dus la spital, ca a necesitat ingrijiri medicale si ca "acuza dureri abdominale". Omul a ramas trasnit. S-a gandit la cei doi muncitori, care puteau depune marturie, dar de unde sa-i mai ia?

S-a dus la politie. Politistii au zis ca n-au ce-i face, mama pustiului are dreptul prin lege sa faca reclamatie, avea acte de la spital. Omului i-a fost foarte clar ca ALTCINEVA, mai destept si cunoscator al slabiciunilor legii, o invatase pe piranda ce sa faca. Nu conta ca, de fapt, pustiul nu fusese accidentat, atata vreme cat reclamatia sustinea contrariul. Tot omul nostru gresise ca nu chemase el atunci politia sa constate ca nu se intamplase nimic. Si ar fi beneficiat si de marturia celor doi muncitori. I s-a sugerat sa se "inteleaga" cu mama pustiului.

Tiganca a zis ca semneaza orice pentru 5 milioane de lei. Ca sa scape de proces, omul i-a dat banii. Tiganca a zis:

- Da-ncoa hartia. Ce sa scriu?

- Cum ce sa scrii?, a izbucnit omul. ADEVARUL!

- Pai, stiu eu ce-a fost? Zi mata!

Omul i-a spus, tiganca a dat cu subsemnatul, reclamatia s-a anulat.

Deci. Daca aveti nevoie de bani, luati doi prieteni martori si duceti-va intr-o zona unde-si parcheaza bogatanii masinile luxoase. Panditi o masina care se pregateste sa plece. Stati aproape de spatele ei. Notati-va numarul masinii. Dupa ce pleaca, trantiti-va pe jos, asa, mai hotarat, sa faceti rost si de ceva zgarieturi si-o vanataie. Rugati un prieten sa va loveasca in stomac. Dupa care luati-va acte de la spital ca ati fost accidentat si faceti reclamatie la politie. Daca tiganca a luat 5 milioane de lei pentru un TICO (masina omului nostru), pentru un "vapor de mertan", o Cayenne sau chiar un Touareg, cred ca sigur primiti de la o mie de euro in sus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO