Ziarul de Duminică

CARTEA DE ISTORIE / Fata nevazuta a lumii si societatile secrete

CARTEA DE ISTORIE / Fata nevazuta a lumii si societatile secrete
02.09.2009, 14:03 414
John Michael Greer
Enciclopedie a societatilor secrete si a istoriei ascunse
Editura All
V-ati intrebat vreodata ce inseamna, de pilda, Liga celor Drepti (sau alte ligi asemanatoare)? Ce a fost Fratia Luxor? Ce este religia falica? In ce consta Societatea Triada? Etc. etc. Intrebari de acest fel sunt extrem de multe, iar raspunsuri se gasesc in sute, mii de volume risipite prin biblioteci. Dar si in volumul de fata, aparut in urma cu trei ani si tiparit acum in romaneste in traducerea Alinei Tigau. Titlul complet este „Enciclopedia societatilor secrete si a istoriei ascunse. Dictionarul complet al misterelor lumii antice, civilizatiilor disparute si al intelepciunii tainuite". Un titlu cat se poate de incitant. Autorul, John Michael Greer, traieste in statul american Oregon, a publicat numeroase carti despre traditiile oculte si despre fenomenele inexplicabile, este practicant al ocultismului, Mare Arhidruid al Ordinului Druizilor din America (AODA) si francmason de gradul 32. Printre lucrarile lui recente se numara „Monsters: an Investigator Guide to Magical Beings" si „The New Encyclopaedia of the Occult".
Cartea de fata – spune Greer – "este un ghid alfabetic al laturii intunecate a istoriei, incearca sa desparta realitatea de fictiune, de falsitate si de fantezie, elemente ce au planat mult prea adesea asupra acestui subiect. Atat cei credinciosi, cat si scepticii de neclintit s-ar putea trezi pe un teren nefamiliar lor, caci nu m-am limitat numai la sursele care se citeaza de obicei, ci m-am avantat in taramul realitatii alternatice; materialul din aceasta carte a fost adunat pe parcursul mai multor ani de cercetare personala in care am folosit atat lucrari stiintifice, cat si surse de informatie neortodoxa".

Rezultatul sunt concluziile la care ajunge autorul. Dincolo de istoria binecunoscuta a lumii se afla o a doua istorie, ascunsa, a societatilor secrete, a civilizatiilor disparute, a conspiratiilor si a evenimentelor misterioase. „Enciclopedia societatilor secrete si a istoriei ascunse" reuneste intreaga informatie avuta la indemana pentru a patrunde tainele acestei lumi misterioase. In carte se gasesc fapte, argumente, figuri importante si teorii care au gravitat in jurul intrebarilor importante pe care ni le punem cu totii astazi: este adevarat ca societatile secrete controleaza lumea si, daca este asa, care sunt planurile lor? Care sunt originile reale ale crestinismului, francmasoneriei sau ale Revolutiei Franceze? Care este importanta regelui Arthur, a lui Leonardo da Vinci si a lui Adolf Hitler pentru societatile secrete din lume? Ca si in cazul celebrei legende a cautarii Sfantului Graal, adevarul care se ascunde dincolo de fata nevazuta a istoriei este mai usor de cautat decat de aflat.   

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO