Ziarul de Duminică

CARTEA DE ISTORIE / Va aduce anul 2012 sfarsitul lumii?

CARTEA DE ISTORIE / Va aduce anul 2012 sfarsitul lumii?
22.09.2009, 15:20 110
Sylvie Simon
2012 - Apocalipsa anuntata
Fata nevazuta a secolului XXI: previziuni stiintifice,adevaruri incomode
Editura Paralela 45
"Aceasta lucrare este formata din doua parti. Prima se ocupade numeroasele predictii care circula in toata lumea; a douaprezinta adevaratele pericole ce ne ameninta, pe care guvernantiinostri ni le ascund si de care doar omul este vinovat. Desi aparentindependente, aceste doua parti nu pot fi disociate." Sylvie Simonexploreaza cu abilitate diferitele scenarii si curente care suscitacele mai aprinse dezbateri peste tot in lume: profetiile,calendarul maya, punctul zero, planeta X, craniile de cristal,proiectul Haarp, accelerarea spiralei timpului, imersia Pamantuluiin banda fotonica, cataclismele umane. Sylvie Simon este scriitoaresi jurnalista. A publicat numeroase lucrari despre fenomeneleparanormale, ecologie si sanatate. Traducere de NicolaeConstantienscu.
Paul Donnelly
Asasini si asasinate care au schimbat istorialumii
Editura Litera International

"De mii de ani, omenirea a incercat sa-si rezolve problemelepolitice prin intermediul asasinatelor. Uciderea dusmanului eravazuta - si in unele tari inca mai este - ca o modalitateacceptabila de a rasturna guverne." Dupa o scurta introducere incare explica termenul "asasin", cuvant ce insemna la origine"utilizator de hasis", autorul face o analiza a intrigilor care audus la moartea tragica a unora dintre cele mai marcante figuri aleistoriei sau la numeroase tentative de asasinat, din Antichitatepana astazi: Caesar, Thomas Becket, Jean-Paul Marat, Joseph SmithJr., Abraham Lincoln, William McKinley, Franz Ferdinand, Rasputin,Trotki, Hitler, Michael Collins, Earl Mountbatten, AlbertAnastasia, Reinhard Heydrich, Bugsy Siegel, Ronald Reagan, John F.Kennedy, Indira Gandhi, Papa Ioan Paul al II-lea, Malcolm X, RobertF. Kennedy, Che Guevara, Martin Luther King, Benazir Bhutto.Acestora li se adauga o panoplie cu inca 16 asasinate si tentativede asasinat tratate pe scurt. Autorul este colaborator de marca alunor importante publicatii britanice si a publicat mai multe cartipe teme apropiate. Traducere din limba engleza de Dan Starcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO