Ziarul de Duminică

Cartea de stiinta

Cartea de stiinta
14.04.2009, 15:03 41

 

 

Mic dictionar enciclopedic

 

Editura enciclopedica, Editura Univers enciclopedic

 

 

Editia a doua, revazuta si adaugita. Cuprinde peste 67.000 de articole, cu o bogata ilustratie (peste 2.000 de fotografii, desene si scheme ilustrand descoperiri ale stiintei, valori artistice si culturale, marile orase ale lumii). Peste 200 de harti ale unor continente si tari. La capitolul nume proprii, gasiti: conducatori, oameni politici, institutii, dinastii, evenimente, scriitori, artisti plastici, actori, compozitori, formatii muzicale, continente, tari, orase, savanti, inventatori, sportivi. La categoria termeni comuni, gasiti definitii accesibile, bazate pe informatii de ultima ora, etimologii si sensuri, neologisme, termeni din toate domeniile vietii stiintifice, economice, sociale, politice si culturale. Prin urmare, un instrument de lucru extrem de util si usor de consultat.
 

 

 

Jean-Claude Kaufmann

 

Trupuri de femei, priviri de barbati

 

Sociologia sanilor goi

Editura Humanitas
 

 

In Introducerea cartii, autorul (care este sociolog francez) explica temele cartii: prima – istoria si miscarile ei, trupul devenit un suport de identificare esential; a doua – raporturile dintre barbati si femei, la modul in care se pun in valoare femeile si in care sunt ele privite de barbati; a treia – raportul individ societate; a patra – analiza detaliata a mecanismului de dezgolire a sanilor demonstreaza ca producerea unor norme este fundamentala. Analiza lui Jean-Claude Kaufmann a fost facuta pe baza raspunsurilor unui numar de trei sute de persoane carora autorul, impreuna cu echipa lui, le-a pus o seama de intrebari pe diferite plaje. Concluzia principala: „Secretul cel mai mare este acela ca femeia are trei corpuri, ca barbatul o priveste in trei feluri diferite, ezitand, trecand mereu de la un tip de perceptie la altul."Traducere din franceza de Violeta Barna.
 
 

Gary Zukav

 

Lacasul sufletului

Editura Curtea veche
 
In cartile sale, Gary Zokav, unul dintre cei mai apreciati cercetatori in domeniul spiritualitatii umane, analizeaza teoretizarile succesive ale existentei sufletului in lumea occidentala, fiind convins ca specia umana se afla in pragul unui important proces transformator, evoluand spre „puterea autentica" obtinuta prin spiritualitate. „Pentru a descrie ceea ce suntem si ceea ce devenim, am folosit termenii <> si <>. Cel de-al doilea nu e mai bun decat primul, ci doar mai potrivit. (...) Am comparat experientele omului pentasenzorial cu cele ale omului multisenzorial, pentru a scoate in evidenta diferentele, insa acest lucru nu inseamna ca faza pentasenzoriala a evolutiei noastre, cea din care iesim, este negativa in comparatie cu faza evolutiva in care tocmai intram, cea multisenzoriala. (...) Pentru mine, continutul acestei carti este o fereastra prin care am ajuns sa vad viata." Cartea apare in colectia Biblioterapia, coordonata de Doru Somesan. Traducere din limba engleza de Ana-Maria Bulgariu.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO