Ziarul de Duminică

Cartea de stiinta

Cartea de stiinta
29.04.2009, 15:54 30

Nancy Friday

Fantasmele erotice ale femeilor
Editura Trei
O carte de referinta a literaturii feministe – o forta eliberatoare care adauga o noua dimensiune fanteziilor si vietii sexuale ale femeilor.Fantasmele erotice ale femeilor a starnit la aparitie o furtuna de entuziasm si scandal. Femeile care citeau cartea ramaneau socate sa regaseasca in aceste pagini continutul secret al propriilor fantezii. Plina de scene vizuale extrem de intense, cu un limbaj deschis, ce sfideaza orice limita, Fantasmele secrete ale femeilor anuleaza rigori si tabuuri, fiind considerata un studiu clasic al sexualitatii feminine. Astazi, milioane de femei se regasesc ideologic in bestseller-ul semnat de Nancy Friday. Traducere din engleza de Ruxandra Comsa. Colectia Eroscop.
Dr. Stephen Briers, Sacha Baveystock
Ingeri adolescenti
Cum sa gasesti linistea in anii furtunosi ai adolescentei
Editura Curtea veche
Pornind de la o faimoasa emisiune de televiziune difuzata de BBC, cei doi autori (primul – psiholog, al doilea – producator de televiziune) au scris aceasta carte pentru a veni in ajutorul parintilor disperati de relatia lor tot mai dificila cu copiii lor. Cartea este un fel de minighid de „orientare" din care aflati prin ce schimbari fizice si mentale trece un adolescent. Traducere din limba engleza de Liana Voinescu.
Gabriel Chindea
Paradoxul transcendentei la Aristotel si Plotin
Editura Humanitas
"Oricum ar fi definit, conceptul de transcendenta pare sa conduca inevitabil la paradox. Caci, daca transcendentul ar fi cunoscut si deci afirmat, fie si numai in calitate de transcendent, transcendenta sa ar fi negata, iar ceea ce parea transcendent s-ar dovedi a nu mai fi astfel in realitate. Dupa cum, daca, pentru a pastra neatinsa transcendenta, am renuntat sa mai afirmam ceva despre transcendent, transcendenta insasi ar inceta sa mai poata fi exprimata si recunoscuta ca atare. Interesata nu doar istoric, ci si filosofic de gandirea Antichitatii grecesti, lucrarea de fata pleaca, asadar, de la o nedumerire fireasca pentru cineva care nu vrea doar sa inregistreze, ci si sa inteleaga, ori chiar sa justifice - chiar daca nu apologetic, ci hermeneutic - filosofiile trecutului. Intr-adevar, cum se face ca ganditori importanti, precum Aristotel sau Plotin, nu au sesizat impasul paradoxal al transcendentei despre care am vorbit mai sus, ci, dimpotriva, au cautat sa elaboreze doctrine si teorii intemeiate, intr-un fel sau altul, pe ideea transcendentei? Sa fie oare vorba despre o eroare fatala, si totusi banala, de o prejudecata profunda, dar inconstienta, sau pur si simplu de neglijenta ori sofistica?" (Gabriel Chindea)

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO