Ziarul de Duminică

Cartea de stiinta

Cartea de stiinta
13.05.2009, 16:02 34

Roxana Chivu

Elemente generale de managementul educatiei
Editura Meronia
 
O carte care ofera o adevarata „foaie de parcurs in managementul educatiei, managementul clasei, al curriculumului, al proiectului, al organizatiei si inspectiei scolare. O carte care raspunde mai multor intrebari: Cum sa educi si sa fii educat in Romania astazi? Cum sa faci fata provocarilor integrarii europene in domeniul educatiei? Dar complexitatii provocarilor unui spatiu comun al invatamantului? O carte care se adreseaza studentilor, educatorilor, invatatorilor, profesorilor, directorilor, inspectorilor si formatorilor.
 
Alexandru Balasescu
Paris Elegant, Teheran Incitant
Corpuri estetice/ Subiecte politice
Editura Curtea veche
 
„In aceasta carte unica si fascinanta, Alexandru Balasescu analizeaza notiuni legate de spatiul public, moda si modernitate in Paris si Teheran. O lucrare provocatoare, ce complica in mod semnificativ chestiunea portului islamic in lumea moderna si pune sub semnul intrebarii categorii inviolabile cum ar fi religia, laicitatea si modernitatea insasi." (Bill Maurer, profesor de antropolgie la Universitatea California). Cuvant inainte de Bill Maurer. Prefata de Vintila Mihailescu. Traducere din limba engleza de Irina Ohanisian.
 
 
Madeea Axinciuc
Profetul si oglinda fermecata
Despre imaginatie si profetie in Calauza ratacitilor de Moiswe Maimonide
Editura Humanitas
 
O foarte originala analiza a celui mai important tratat filosofic medieval evreiesc. Teza fundamentala a lucrarii este propunerea ca imaginatia este un „cuvant-cheie" al tratatului lui Maimonide. Moise Maimonide (1135 - 1204) a fost un filosof, medic si invatat evreu din Evul Mediu, nascut in Spania (Andaluzia) si stabilit in Egipt. El este considerat cel mai important intelept al Iudaismului din perioada medievala a istoriei. Opera sa principala, publicata in limba araba (cca. 1190), in care propune o formula alegorica de interpretare a textelor sfinte, pentru anularea contradictiilor dintre invatatura lui Dumnezeu relevata in Tora, cunostintele oferite de stiintele naturii si filosofie, a exercitat o influenta asupra dezbaterilor religioase si filosofice din Iudaism si Crestinism pana in secolul al XVIII-lea. „Calauza ratacitilor" este considerata cea mai dificila carte scrisa de un ganditor evreu. Prefata de Moshe Idel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO