Ziarul de Duminică

CARTEA DE STIINTA/ Cai spre transformarea propriei vieti

CARTEA DE STIINTA/ Cai spre transformarea propriei vieti
23.02.2010, 15:30 23
Judith Viorst
Controlimperfect
Lupta noastra continua cuputerea si renuntarea
Editura Trei
"Suntem in permanentaconfruntati cu chestiuni de control. (...) Cuvantul<<control>> si cuvantul <<putere>> suntsinonime. (...) Am scris aceasta carte bazandu-ma pe studiilebiologilor, sociologilor, psihanalistilor, filosofilor si alealtora care, in mod direct sau uneori chiar foarte indirect,examineaza aspectele multiple ale controlului. M-am bazat, deasemenea, pe rapoarte publice si (fara sa le dezvalui identitatea)pe studii de caz, dar si pe adevaruri care se regasesc in fictiunesi poezie. In plus, am discutat cu parinti si copii, soti, sotii siamanti, victime si supravietuitori, angajati si sefi,concentrandu-ma pe oamenii al caror loc in societate si in economieii pune in situatia de a se confrunta cu pozitii de control."Traducere din engleza de Ioana Sava.
AlexPattakos
Prizonierii gandurilornoastre
Cum sa gasesti sensul inviata si in profesie
Editura Trei
Oamenii au nevoie de sens, atâtin viata personala, cât si in cea profesionala. Succesul in carierasi câstigurile financiare nu reusesc intotdeauna sa compensezelipsa de sens. Chiar si in cele mai disperate situatii de viata, neputem alege atitudinea fata de acestea, putem invata sa nu maimuncim impotriva noastra, ci sa descoperim si sa urmam un senspersonal, autentic. Este important sa invatam ca intotdeauna neputem alege atitudinea, chiar si in situatiile disperate, si neputem implini vointa de sens. Cartea de fata te poate ajuta sadescoperi sensul fiecarui moment si sa-ti asumi responsabilitateapentru asternerea propriei vieti, sa te privesti de la distanta sisa-ti activezi «simtul umorului» pentru a te putea extinde dincolode tine insuti, raportându-te la ceva mai mult decât propriapersoana. Traieste-ti viata cu sens! - transmite autorul. Fiecaredintre noi isi poate gasi propriul sens si poate evada din«inchisoarea» mentala a vechilor tipare de gândire.
Alex Pattakos a ajutat mii de oameni prinactivitatea sa (organizatii nonprofit, conferinte publice siinvatamânt universitar) sa-si dezvolte capacitatile pentruschimbare si experiente inovatoare. Traducere din engleza de DanaMares.
Jorgen Smit
Meditatie si trairea Fiinteilui Christos
Cai spre transformareapropriei vieti
Univers EnciclopedicGold

Jorgen Smit (1919-1991) a activatcu succes in Europa Occidentala ca pedagog si indrumator altineretului. Carticica de fata prezinta legatura dintre diferiteletrepte ale caii meditative de cunoastere antroposofica si trairiledate de apropierea lui Christos. Cartea apare in colectia"Initieri", seria "Arta de a trai", in coordonarea lui Sorin R.Tigareanu. Traducere din limba germana de Gheorghe Paxino. Posfatade Gheorghe Paxino.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels