Ziarul de Duminică

CARTEA DE STIINTA/ Povesti din lumea pshihoterapiei

CARTEA DE STIINTA/ Povesti din lumea pshihoterapiei
05.05.2010, 16:14 32
Irvin D. Yalom
Mama si sensul vietii
Editura Humanitas
In povestile sale captivante desprinse din experienta depsihoterapeut, Irvin D. Yalom se dovedeste inca o data unexplorator neobosit al mintii umane, parcurgând, impreuna cupacientii, calea spre transformare. Terapia devine efort devindecare in dublu sens. Desfasurarea de personaje e impresionantasi sta marturie pentru privirea pasionata de detaliu si deprofunzime a autorului.
Patru femei se desprind din multimea celor care se cauta pe sine sicapata contur in insasi biografia psihoterapeutului, fiecare cu onoua lectie de viata: Paula, "curtezana mortii", bolnava de cancer,dar niciodata invinsa de boala; Myrna si noile semnificatii aleincrederii dintre medic si pacient; Magnolia, cu iscusinta ei de aalina durerea psihoterapeutului; si mama, cea capricioasa,dominatoare, excesiv de iubitoare si totodata critica fata de fiulei. E o explorare indelung staruitoare in mintea si inima unuimedic care invata ca fiecare om inseamna o noua calatorie. Uneori,chiar mai multe. Traducere din engleza de Dana Ligia Ilin.
Irvin D.Yalom s-a nascut in 1931 la Washington, intr-o familiede emigranti rusi. Desi fascinat de literatura, alege o carieramedicala, la presiunile familiei, singura concesie pe care o facevocatiei sale umaniste fiind specializarea in psihiatrie. Devine uneminent psihoterapeut, publicând numeroase lucrari de specialitate,cele mai cunoscute fiind The Theory and Practice of GroupPsychotherapy (1970), tradusa in douasprezece limbi, siExistential Psychotherapy (1980), dar si volume depovestiri: Love's Executioner and Other Tales ofPsychotherapy (1989) si Momma and the Meaning of Life(1999). Debutul sau ca romancier cu Plânsul lui Nietzsche(When Nietzsche Wept, 1992; Humanitas, 1995, 2006) suscitaentuziasmul publicului si al criticii, cartea devenind bestsellerinternational si primind in 1993 The Commonwealth Club ofCalifornia Gold Medal pentru cel mai bun roman. Minciuni pecanapea (Lying on the Couch, 1996), cel de-al doilearoman pe care il semneaza, este o radiografie a relatiilor care sepot naste intre terapeut si pacient si a consecintelor acestora.Inspirat tot de universul fascinant al psyche-ului,Minciuni pe canapea reafirma vocatia si originalitateaartistica a lui Yalom, fapt confirmat si de publicarea operelorsale de fictiune in douazeci de tari. In 2005 i-a aparut cel de-altreilea roman, The Schopenhauer Cure. In prezent, Yalom esteprofesor emerit de psihiatrie la Stanford University,California.
Joseph O'Connor
Manual de NLP
Ghid practic pentru a obtine rezultatele pe care ledoresti
Editura Curtea Veche
Experimentatul psihoterapeut Joseph O'Connor, unul dintre ceimai apreciati formatori NLP, ofera cel mai bun curs introductivtuturor celor care vor sa studieze programarea neurolingvistica sisa deprinda tehnicile specifice acestei abordari inpsihologie.
Influenta limbajului asupra functiilor cognitive, metode deinducere a unor stari emotionale si numeroase tehnici pentruinfluentarea deciziilor celorlalti sunt doar câteva dintresubiectele abordate de catre Joseph O'Connor. In urma lecturiiacestui volum, vei constata ca NLP nu este doar o suma de tehnicieficiente, ci mai ales un mod original de a gândi asupra lumii dinjurul tau.
Joseph O'Connor a lucrat ca formator si consultant in cadrulOrganizatiei pentru Dezvoltarea Industriala a Statelor Unite,oferind consultanta in cadrul unor proiecte de cooperareindustriala pentru tari in curs de dezvoltare. Este cofondator sipresedinte al International Coaching Community, cea maireprezentativa organizatie la nivel mondial in acest domeniu. Esteautorul a 17 carti, traduse in 21 de limbi, majoritatea dintre eledevenind bestselleruri internationale. Cartea sa IntroducingNLP, in curs de aparitie la Curtea Veche Publishing, a fostvreme de 12 ani lucrarea de referinta in studiul NLP, fiind vândutain peste 100.000 de exemplare.

Traducere din limba engleza de Eduard Bucescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO