Ziarul de Duminică

Carti adevarate

Carti adevarate
03.11.2006, 20:17 52

La Editura Allfa, Augustin Fratila ingrijeste o colectie intitulata Carti adevarate in care autorii relateaza intamplari captivante pe care le-au trait ei insisi.

Corinne Hofmann - Indragostita de un masai. Venita in Kenya pentru a-si petrece concediul, Corinne Hofmann descopera, la 27 de ani, o dimensiune cu totul noua a dragostei. Este suficienta privirea patrunzatoare a razboinicului-masai Lketinga, pentru ca ea sa renunte, impotriva oricarei ratiuni, la viata ei din Elvetia, la prietenul ei, la cultura ei. Corinne se aventureaza intr-o lume noua, se muta in mijlocul salbaticiei, in patria tribului Samburu, unde cunoaste raiul si iadul. Traieste ani de dragoste, dar si de probleme fara sfarsit (o comunicare anevoioasa, un mod de viata neobisnuit, o ierarhie sociala cu totul alta). Dupa patru ani de convietuire, ani dominati de boli, de foamete si de gelozia sotului, Corinne paraseste Kenya, impreuna cu fiica ei si nu se mai intoarce. Cartea a fost un best-seller mondial. Fragmente din continuarea acestei carti publicam in acest numar in pagina a opta.

Julie Gregory - Captiva. Povestea adevarata a unei copilarii pierdute. Sindromul Munchausen indus este singura forma letala de maltratare cunoscuta la ora actuala. Este definita ca fiind falsificarea sau inducerea, de catre un ingrijitor, a unei suferinte emotionale si/ sau fizice unei persoane aflate in grija sa. Cartea de fata descrie suferintele pe care le-a indurat o fetita pentru ca mama ei era convinsa ca este bolnava, o obliga la siruri de consulturi medicale si nenumarate tratamente. Dr. Marc D. Feldman, de la Catedra de Psihiatrie si Neurobiologie Comportamentala a Universitatii Alabama, spune in prefata: "Julie Gregory este norocoasa ca se afla in viata. Este uluitor faptul ca a scapat cu o constientizare de sine intacta, cu atat mai mult cu o claritate suficienta pentru a scrie". Traducere din limba engleza de Roxana Dude.

Asne Seierstad - Anticarul din Kabul. Invitata sa locuiasca cu Sultan Khan, un anticar din Kabul, si familia acestuia, jurnalista descopera fapte uimitoare. Mai bine de douazeci de ani, Khan a sfidat autoritatile, fie ele comuniste sau talibane, furnizand carti populatiei din Kabul. A fost interogat si arestat, a vazut cum ii sunt arse in strada vrafuri de carti, dar a continuat sa creada in puterea acestora. Cartea este o poveste unica despre viata de zi cu zi intr-o tara islamica unde, chiar si dupa inlaturarea talibanilor de la putere, femeile trebuie sa se supuna casatoriilor aranjate si sotilor poligami.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO