Ziarul de Duminică

Cărţile copilăriei/ de Ziarul de duminică

Cărţile copilăriei/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

17.10.2013, 23:59 96

Proiectul colecţiei „Cărţile copilăriei” a început în 2012, prin lansarea unei serii de repovestiri ale marilor opere literare, prezentate într-o formă atractivă şi adaptate nivelului de înţelegere al copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani. Fiecare dintre volume apare împreună cu un mesaj către părinţi semnat de ASR Principele Radu. Încurajându-i pe cei mici să ia contact de la vârste fragede cu versiunile simplificate ale marilor opere literare, părinţii le pot deschide copiilor apetitul pentru lectură, un apetit ce va putea fi dezvoltat cu uşurinţă la vârste mai mari. Printre titlurile publicate până în acest moment se numără: „Peter Pan”, „Aventurile lui Sherlock Holmes”, „Marile speranţe”, „Black Beauty”, „Cocoşatul de la Notre-Dame”.

În prima parte a anului 2013, Curtea Veche Publishing a organizat o serie de ateliere de lectură pentru copii, numite „Clasicii repovestiţi”, ce s-au desfăşurat timp de patru luni în şapte oraşe, atingând peste 650 de copii.

În această toamnă, proiectul „Cărţile copilăriei” continuă prin campania „Cărţile copilăriei în fiecare şcoală”, al cărei Ambasador este ASR Principele Radu, şi campania de donaţie de carte „Cărţile copilăriei în fiecare casă”, ce au ca suport platforma online.

 

Între ultimele apariţii ale colecţiei se numără:

Cei trei muschetari. Repovestire după romanul lui Alexandre Dumas de Oliver Ho. Ilustraţii de Jamel Akib. Traducere din limba engleză de Răzvan Năstase. „Este impresionanta poveste, plină de acţiune, intrigi şi suspans, a lui D’Artagnan, un tânăr nobil în căutare de aventură, şi a celor trei curajoşi spada­sini Athos, Porthos şi Aramis. Cei patru îşi unesc forţele pentru a-i apăra pe Rege şi pe Regină împotriva uneltirilor puse la cale de Cardinal, vicleanul lor rival politic. Prietenia lor, călăuzită de îndemnul «Toţi pentru unul şi unul pentru toţi», îi va ajuta să îşi ducă la bun sfârşit acţiunile eroice. Numeroase crime, dueluri, poveşti de iubire şi înfruntări mortale sunt presărate de-a lungul acestei minunate poveşti, din care triumfătoare ies, în cele din urmă, curajul, loialitatea şi prietenia.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO