Ziarul de Duminică

CLUBBING / La mine sau... latino?

CLUBBING / La mine sau... latino?
16.09.2009, 15:27 15
Muzica "latino" n-are un renume prea bun intre cluberii dinBucuresti. In parte din cauza ca numarul de batai pe minut e preamic (90-100 bpm), in parte pentru ca piesele care fac furori laradio sunt latino-trash.
Daca tempo-ul de 96 bpm nu vi se pare destul, merengue arebinisor peste 130... daca vorbim de culture... latinii au din toatepozitiile. Doar ganditi-va ca tangoul este un dans latin.
Asa se face ca va recomand cluburile de salsa, chiar daca niciunul nu arata cum ar trebui. Si majoritatea nici nu suna cum artrebui. Dar atmosfera fara pretentii e uneori bucurie pura, asta sidatorita muzicii... si "din cauza" bauturilor ieftine.
Atentie! Mijlocul ringului este mai intotdeauna rezervat tacitpentru cuplurile care chiar stiu sa danseze. Si e bine ca e asa.Uneori e o placere sa privesti, chiar daca dansatorii se dau putinin spectacol. Sau poate tocmai de-aia.
Usor enervant pentru mine, majoritatea DJ-ilor de latino numixeaza piesele. Sau mixeaza... basic... ca sa fiu amabil. Unuldintre motive este ca dansatorul de latino vrea sa aiba piesa pecare se produce "in integrum". Cu cap si coada. Cum a invatat els-o danseze la Escuela de Baile. Eventual cu Wilmark.
Iti place sau nu, dar proportia de latino cult este mica inplaylistul unui salsa-DJ. Dar nu o sa te enervezi, pentru ca celemai nefericite piese capata un farmec aparte cand sunt dansate de20-30 de salseros. Uneori in perechi, alteori in grup, sinconizatsau mai putin, dupa posibilitati.
Asa ca e momentul sa va cautati pantofii de dans si sa vaincalziti sangele cu un mojito.

Pentru pretentiosi si pentru fanii tangoului... recomandmilongas. Un fel de petreceri private unde vin oameni care stiu sadanseze. Cum dati de ele... asta e o alta poveste. Ca sa va laseapa in gura, o sa va spun doar ca eu am fost, desi am doua picioarestangi. Si mi-a placut. Desi modul meu de a face fericita o femeieinclude alt set de miscari...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO