Ziarul de Duminică

COLECTII / Cartea de pe noptiera (II)

COLECTII / Cartea de pe noptiera (II)
13.01.2009, 17:14 96

 

 
Heimito von Doderer – Ultima aventura. Roman cavaleresc. Traducere din limba germana de Mariana Barbulescu. Un nobil aflat la amurgul vietii si tanarul sau scutier fac o calatorie initiatica printr-o padure plina de primejdii. Intalnirea cu balaurul nu e ultima aventura, mana domnitei nu e ultima ispita, iar dragostea nu e ultima incercare.
 

Bernlef – Naluciri. Traducere din neerlandeza si note de Gheorghe Nicolaescu. O descriere minutioasa a lumii vazute prin ochii unui bolnav de Alzheimer, o poveste de dragoste ce-si refuza cu obstinatie ultima clipa.
 
 
Yasushi Inoue – Dragostea si moartea si valurile. Traducere din japoneza si note de Anca Focseneanu. Trei nuvele in care trei cupluri pornesc la drum din motive diferite: pentru a cheltui niste bani "picati din cer", pentru a-si petrece luna de miere sau pentru a-si intalni moartea. De fiecare data, calatoria le ofera surprize si le rastoarna planurile.
 
 
Michel Tournier – Vineri sau viata salbatica. Traducere din franceza de Radu Sergiu Ruba. Roman celebru in care Robinson Crusoe porneste sa faca avere in America de Sud, esueaza pe o insula pustie si-l intalneste pe Vineri. Michel Tournier adauga istoriei deja cunoscute o adanca dimensiune filosofica.
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO