Ziarul de Duminică

Concurs pentru Olimpiada Culturală 2012

Concurs pentru Olimpiada Culturală 2012

Autor: Ziarul de Duminica

11.02.2011, 12:37 26

Institutul Cultural Român lansează Concursul public de idei deproiect pentru Olimpiada Culturală organizată la Londra în2012.

Tema principală a programului este "Londra, capitală globală acreativităţii artistice". În cadrul Olimpiadei Culturale vor fiprezentate proiecte care stabilesc un dialog original cu memoria,cultura şi identitatea oraşului. Mai multe informaţii suntdisponibile la adresawww.london2012.com/get-involved/cultural-olympiad.

Programul românesc va fi constituit, în parte, din proiectedezvoltate din iniţiative avansate de operatori culturaliindependenţi, persoane individuale sau organizaţii, selectate pebază competitivă, printr-un Concurs public de idei de proiect, cese desfăşoară în perioada 7 februarie - 6 martie 2011.

Pot participa la Concurs operatori culturali independenţi, persoanefizice de cetăţenie sau origine română, cu vârsta de minimum 18ani, sau persoane juridice înregistrate în România, care au caobiect de activitate derularea de proiectecultural-artistice.

Orientativ, este de preferat ca formatul proiectelor schiţate săfie următorul:
• instalaţii în spaţii publice;
• reconfigurarea/reanimarea/repunerea în circulaţie a unor situripublice postindustriale;
• acţiuni, performances, intervenţii în spaţii publice;
• proiecţii de film în aer liber, în unele cazuri chiar cuproducţii realizate special pentru Olimpiada Culturală;
• expoziţii în aer liber, parade, concerte pe scene ridicate înspaţii publice, standuri/corturi tematice, demonstraţii culinareetc.
Vor fi selectate maximum 15 idei de proiect, care vor fi ulteriordezvoltate, în colaborare cu autorii, pentru a fi adecvatespaţiilor şi partenerilor britanici avuţi în vedere.
Toate informaţiile privitoare la regulamentul şi calendaruldesfăşurării Concursului se regăsesc pe paginile de webwww.icr.ro/concurs_olimpiada_culturala2012 şiwww.icr-london.co.uk.
Pentru detalii suplimentare: olimpiadaculturala@icr.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO