Ziarul de Duminică

Copilaria, ca bucurie a lecturii

Copilaria, ca bucurie a lecturii
27.05.2010, 15:53 460

GreteTartler

Gulii verzi in tarapisicilor

Editura Paralela 45

Pana si marii poeti siintelectualii rafinati se pot copilari. Grete Tartler o face cugratie, intr-o suita de poezii admirabil ilustrate de CristianaRadu. Ba chiar a dat "Extemporal": "Ce leaga cucul, strigand cu sicu?/ La aceasta intrebare neasteptata, /toti au ramas cu guracascata:/ si nu-i de mirare,/ fiindca-n loc sa fi invatat/pitulicea s-a pitulat,/ cativa melci/ au fost la meci, / berbecul/a-nsurubat becul,/ tarcele/ au stat pui sa-ntarce,/ cucosul/ acarat cu cosul,/ vaca/ a facut vocalize,/ pasarile/ au citit pesarite,/ randunica/ a scris doar un rand, mai nimica,/ si, scriindin viteza,/ o cinteza/ a luat cinci la teza.// Intre timp, afara,pe-o nuia,/ Cu-Cu pe Fara-Fara il certa:/ - De ce nu le strigi pefereastra, de-afara,/ ca eu leg primavara cu vara?"

Grete Tartler, StelianTabaras

Motanulinvizibil

Editura Paralela 45

Cei doi autori isi imagineaza opoveste exact pe gustul copiilor, pornind de la cautarileinfrigurate ale lui Griffin, savantul lui H.G.Wells din romanul"Omul invizibil". Ei presupun ca prima fiinta devenita invizibilanu a fost savantul Griffin insusi, ci obiectul primei saleexperiente, un motan alb, tanar si de pripas. Povestea sfarsestecu... nasterea primilor pui invizibili din stirpea motanuluiinvizibil printr-o experienta a studentului la medicina Griffin. Decitit. Ilustratii de Cristiana Radu.

Eckhart Tolle, Robert S.Friedman

Secretul luiMilton

O aventura a cunoasteriiprin intermediul puterii Prezentului

Editura Curtea veche

Eckhart Tolle este considerat unuldintre cei mai originali calauzitori spirituali ai timpului nostru.Cartea sa "Puterea prezentului" publicata si de Curtea veche, esteconsiderata un best-seller mondial. Robert S. Friedman estecofondator al unei edituri din Virginia. Impreuna, cei doi incearcasa vorbeasca despre puterea Prezentului pe limba unui copil. Sidespre "Inauntrul Prezentului" pe care trebuie sa-l descoperesingur. Ilustratii de Frank Riccio. Traducere de CarmenNeacsu.

Rosa NavarroDuran

Don Quijote povestitpentru copii

Editura Corint junior

Rosa Navarro Duran este uncunoscut pedagog spaniol care a sustinut intotdeauna ca "lectura nueste o oblgatie, ci o placere. Iar scriitorii clasici suntadevarate modele." Rosa Navarro Duran s-a apucat sa repovesteascafascinantele aventuri ale cavalerului Don Quijote de la Mancha incuvinte simple, dar cu iubire fata de original. Impreuna cudesenele unui ilustrator celebru a iesit o carte extraodrinarapentru copii. Ilustratii de Francesc Rovira. Traducere de CarmenSpanu.

Rosa NavarroDuran

Cantecul Cidului povestitpentru copii

Editura Corint junior

"Cantecul Cidului" este un celebrupoem epic al carui autor nu este stiut, transmis incepand cu veaculal XII-lea pe cale orala. Cantecul spune povestea viteazuluicavaler medieval Rodrigo Diaz din Vivar, supranumit Cidul, celebruerou al literaturii spaniole, dupa ce in anul 1081 a fost exilat deregele Alfonso al VI-lea al Castiliei si Leonului. Repovestita deRosa Navarro Duran si cu desenele unui celebru ilustrator, povesteaCidului devine o extraordinara carte pentru copii. Ilustratii deFrancesc Rovira. Traducere de Carmen Spanu.

AngieSage

Sirena

Seria Septimus Heap,cartea a cincea

Editura Corint junior

Septimus ajunge pe o insula foartefrumoasa, impreuna cu dragonul sau, Scuipafoc, grav ranit de unfulger. Intalnesc aici o fata magica, un far in forma de pisica, oprezenta stranie care il ademeneste pe Septimus cu cantecul ei.Aventuri cat se poate de amuzante pentru copii si adolescenti.Ilustratii de Mark Zug. Traducere de Irina Bojin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO