Ziarul de Duminică

De la farfuriile zburătoare la cele cu bucate gustoase/ de Ziarul de Duminică

De la farfuriile zburătoare la cele cu bucate gustoase/ de Ziarul de Duminică

Autor: Ziarul de Duminica

24.06.2011, 00:05 62

Leslie Kean

OZN - un mister neelucidat

Generali, piloţi şi oficialităţi guvernamentale depunmărturie

Editura Lifestyle

Traducere din engleză de Bogdan Chircea. Cuvânt înainte de JohnPodesta.

"În sfârşit, o carte serioasă şi profundă despre acest subiectcontroversat. Atât scepticii, cât şi cei care cred necondiţionatvor găsi aici o adevărată comoară de informaţii utile şilămuritoare. Cartea de faţă este menită să stabilească etalonul decalitate pentru cercetarea în domeniul OZN."
spune Michio Kaku, autorul cărţii Fizica imposibilului.

Leslie Kean şi-a petrecut ultimii zece ani studiind fenomenulOZN, încă neexplicat. Kean a examinat cu atenţie fotografiianalizate ştiinţific şi a intervievat zeci de oficiali superiori şimartori din cadrul aviaţiei, din toată lumea. Sprijinită de fostulşef de personal de la Casa Albă, John Podesta, Kean se foloseşte derezultatele cercetărilor sale pentru a separa adevărul de ficţiuneşi pentru a scoate la lumină deceniile de dezinformare practicatăde guvernele SUA. Pe tot parcursul cărţii, autoarea prezintă dovezide necontestat ca obiecte zburătoare neidentificate - metalice,luminoase şi capabile să execute manevre care sfidează legilefizicii - există cu adevărat.
Nimeni nu ştie încă ce sunt aceste obiecte, deşi afecteazăsiguranţa zborurilor aeriene şi, posibil, chiar securitateanaţională. Fenomenul a fost recunoscut oficial de numeroase guvernedin lumea întreagă. Din aceste motive şi din multe altele, Keanconchide că problema OZN trebuie recunoscută pe scară mai largă şi,în ultimă instanţă, rezolvată printr-o anchetă ştiinţificăobiectivă. Materialul prezentat în această carte de referinţă neîndreaptă spre o abordare corespunzătoare a misterului OZN.

Leslie Kean este jurnalistă de investigaţie, cu articolepublicate în Boston Globe, Baltimore Sun, AtlandaJournal-Constitution, Providence Journal, The Nation, InternationalHerald Tribune, Globe And Mail şi Journal of ScientificExploration. Este coautoare a cărţii Burma's Revolution ofthe Spirit şi este cofondatoare a Coaliţiei Pentru LibertateaInformaţiei. Locuieşte la New York

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO