Ziarul de Duminică

Debutanti la Cartea Romaneasca

Debutanti la Cartea Romaneasca
13.10.2006, 17:02 31

Simultan cu concursul de manuscrise, Uniunea Scriitorilor si Editura Cartea Romaneasca au organizat anul trecut si un concurs pentru debutanti. Cartile celor care au binemeritat au aparut de curand pe piata.

Livia Rosca - Ruj pe icoane. Livia Rosca s-a nascut in 1980, este studenta la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a debutat in 2005 in revista Tribuna. Cu acest volum a obtinut Premiul de Debut in Poezie al Editurii Cartea Romaneasca. "Livia Rosca vine pe un val de debuturi atat de promitatoare, incat ameninta sa produca un adevarat fenomen. Poezia ei nu e straina de trendurile tematice si stilistica soft a ultimilor ani, dar biografismul aparent lejer si chiar frivol se transforma, la ea, intr-un fel de bildungslirism. Livia Rosca pare a pregati o sinteza intre lirismul spumos si cel angoasat. Va fi, cu siguranta, o sinteza facuta cu gratie." (Al. Cistelecan)

Valentin Ursianu - Tavanul ipotetic. Debut absolut la 50 de ani. Valentin Ursianu s-a nascut in 1956, a absolvit Facultatea de Zootehnie si Facultatea de Litere, este profesor de limba romana. Cu cartea de fata a obtinut Premiul de Debut in Proza. Total necunoscut pana acum in mediile consacrate, fara publicari, fie si sporadice, pregatitoare, Valentin Ursianu apare brusc si se instaleaza la masa cititorului cu acest extraordinar roman vizionar de actualitate. Este povestea unui om care se viseaza presedinte. Sansele lui de a accede vreodata la inalta functie sunt infime, dar continua sa viseze si visul acesta il acapareaza pana acolo incat nu mai distinge realul de ipotetic. Prefera insa lumea visului - aici nu i se poate intampla nici un rau si poate trai orice viata si oricate feluri de vieti isi poate imagina. E un biet nebun care se crede presedinte, iar cei din jurul lui ii tin hangul. Pana cand se lasa ademeniti in lumea lui - si atunci nu mai este el cel nebun. El e acum Presedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO