Ziarul de Duminică

Despre deciziile din micile afaceri/ de Ziarul de Duminică

Despre deciziile din micile afaceri/ de Ziarul de Duminică

Autor: Ziarul de Duminica

05.09.2014, 00:03 116

Ken Blanchard, Don Hutson, Ethan Willis

Antreprenor la minut

Secretul creării şi dezvoltării unei afaceri de succes

Editura Curtea veche

Traducere din limba engleză de Oana-Cătălina Duşmănescu.

Ken Blanchard, Don Hutson şi Ethan Willis vă spun aici povestea provocărilor întâmpinate de un om de afaceri, în demersul său de a-şi înfiinţa propria companie. Aveţi în faţă o naraţiune interesantă şi dinamică, ce abordează multe dintre problemele tipice întâmpinate de antreprenori în lansarea de noi afaceri – de la găsirea surselor de venit până la implicarea angajaţilor şi fidelizarea clienţilor.

Autorii expun în aceste pagini cea mai competitivă mentalitate în afaceri, cea americană, şi vă arată cum este eficient să gândiţi şi să acţionaţi, indiferent de domeniul şi de piaţa pe care lucraţi. „Unul dintre motivele principale pentru care micile afaceri eşuează este că acestea sunt înfiinţate de tehnicieni – oameni care se pricep foarte bine la domeniul lor şi cărora le place să lucreze în acel domeniu. Dar aceşti oameni comit greşeala de a se limita la munca la care se pricep ingnorând alte părţi cruciale ale afacerii. Cartea de faţă vă va ajuta să evitaţi această greşeală fatală.”

 
 

Dr. Spencer Johnson

Da sau Nu

Ghidul deciziilor eficiente

Editura Curtea veche

În româneşte de Irina-Margareta Nistor. Ediţia a treia revizuită.

Da sau nu prezintă un sistem practic sclipitor pe care oricine îl poate folosi pentru a lua decizii mai bune, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală. Milioane de oameni au învăţat cum să se concentreze pe nevoile reale, cum să îşi creeze opţiuni mai bune şi să descopere consecinţele alegerilor pe care le fac şi mai ales cum să îşi identifice şi apoi să folosească integritatea şi intuiţia pentru a câştiga încrederea în sine şi eliberarea de orice temere.

Dr. Johnson este cercetător la Institutul de Studii Interdisciplinare şi profesor de Leadership la Harvard Business School. Este autorul bestsellerului „Cine mi-a luat caşcavalul?” şi se spune despre el că „este cel mai bun în abordarea subiectelor complexe şi în prezentarea unor soluţii simple şi funcţionale“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO