Ziarul de Duminică

Din Balcania

Din Balcania
06.10.2006, 20:38 20

Hotelul "Marbella", din Corfu, este plin cu turisti. Nemti si francezi in cea mai mare parte. Oameni trecuti de prima tinerete. Trupuri labartate si usor inestetice, cand nu sunt de-a dreptul indecente. Cupluri ostenite si cam invechite, parasite de orice fior.
S-au refugiat in tihna pitoreasca a insulei, aducand cu ei scrumul povestilor de iubire din care sosesc acum instrainati. Se odihnesc si fac cure de uitare de sine. Un "break" in cotidianul anost de acasa, transferat pentru cateva zile altundeva. Niste fiinte goale care nici nu se mai sinchisesc sa para altfel. Le e teama sa se priveasca in ochi. N-ar vedea decat haul acela gelatinos in care vegeteaza de atatia ani. Si o sufocanta obisnuinta. O indiferenta tacuta, apasatoare. Un imens abis, in care s-au dezintegrat dorintele, pornirile carnale, dorul de celalalt. O infricosatoare miriste de sentimente, inspaimantatoare prin intinderea tepoasa si silnica... Ce sa-si mai spuna doi indivizi dupa nesfarsiti ani de insingurare conjugala? Stau intinsi pe plaja si citesc, ori se perpelesc la soare, cu aer preo-cupat, sau se neglijeaza fara regrete. Cu dezinteres se ingaduie unul pe altul!
In spatiul acesta scopit de tandrete, de-o cutremuratoare nepasare, o pata de culoare, totusi. Ea e zvelta, cu forme proeminente si tocmai de aceea apetisante, iar el are o masculinitate virila. Se harjonesc in piscina, se cauta in apa de un azuriu infinit, se imbratiseaza fierbinte, se saruta indelung si se mangaie febril. Un amor epidermic si excitant. Aerul se umple de senzualitatea frumosilor indragostiti, carora nu le pasa de incremenirea dimprejur. Au putin peste douazeci de ani, ce credeati?
*
La taverna lui Andreas, azvarlita chiar pe tarmul Marii Ionice, cativa barbati beau bere si vorbesc in gura mare. Sunt localnici, dupa vorba, dupa port. Vin de la un meci de fotbal (ii tradeaza echipamentul din gentile nadusite). Nu se sfiesc de noi, ceilalti oaspeti ai locantei. Au busturile goale si rad cu pofta. Golesc cu repeziciune halbele pantecoase, brumate, si sporovaiesc intruna, cu zvacniri din brate si ridicari de ton. Mananca, beau si tipa cu o placere nezalogita, aproape vulgara, semn ca hedonismul n-a apus inca in Elada.
Insii au ceva din grobianismul personajelor din reclama damboviteana pentru coniacul "Unirea". Suntem totusi in Balcania, asa ca imi reprim iritarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels