Ziarul de Duminică

Diversitate la Integral/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

12.11.2015, 23:47 169

Diversitatea domeniilor pe care le abordează cu care ne-a obişnuit Editura Integral uimeşte şi acum, în pregătirea Târgului de carte Gaudeamus.

Să aruncăm o privire.

 

Daniel Bănulescu – Te pup în fund, Conducător Iubit!

Reedidarea, după 21 de ani, a volumului care a stârnit atâtea discuţii. Cartea are o calitate excepţională: contopeşte atractivitatea romanului popular cu rafinamentul  romanului pentru elite. (Equator Publishers). În România anului 1987, Nicolae Ceauşescu se comportă asemeni Califului Harun al-Rashid: se deghizează. Intră pe neaşteptate în locuinţele supuşilor săi. Taie şi coase la loc urechi, mâini şi picioare. Iartă cu mărinimie pe marii săi duşmani, dar le frânge gâtul celor ce îl adoră. Umblă pretutindeni însoţit de un Duh fioros, mult mai credincios Stăpânului său decât un câine. Singurele categorii sociale care îndrăznesc să-l înfrunte pe Nicolae Ceauşescu sunt scriitorii şi hoţii. (Daniel Bănulescu)

 

Walter Zenga – Coach

Walter Zenga, italianul care se consideră pe jumătate român (este căsătorit cu Raluca, fostă Rebedea) şi a antrenat în Liga I echipele FC Naţional, Steaua şi Dinamo), a publicat în Italia cartea intitulată Coach („Antrenorul”). Cartea s-a epuizat în doar tre zile, devenind un bestseller naţional. Coach a fost scrisă împreună cu jurnalistul David De Filippi. Cartea are o prefaţă de Gianluigi Buffon şi o prefaţă specială pentru ediţia românească, scrisă de Walter Zenga.

Nu este neapărat o carte autobiografică, ci mai degrabă un slalom între fotbal şi viaţă, capitol în care omul Zenga şi antrenorul Zenga s-au intersectat. Desigur, câteva pasaje sunt dedicate perioadei petrecute în România. În prezent, fostul mare portar antrenează formaţia Sampdoria, însă visul său este să stea pe banca Interului din Milano. 

 

Şerban Foarţă – Texte pentru Phoenix

Ediţie realizată în parteneriat cu Editura Vinea

„Fie să rămâie numai cel ce har

are de-a renaste, curăţit prin jar,

dintr-a lui cenusă, din puţinu-i scrum,

astăzi,

ca şi maine;

pururi,

şi acum.”

 

Robi Ciobanu – Iustopia – Welcome to the machine

Iustopia este o insulă-stat în care forma de guvernământ este iusocraţia, bazată pe supremaţia Legii. De aceea, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie este şi preşedintele Iustopiei. Când Lidia Staicu, cea care ocupă aceste două funcţii este şantajată, Robi Ciobanu (avocat în Societatea de avocatură „Ciobanii în Robă şi Asociaţii”, dar şi redactor şef al e-tabloidului de scandal juridic „L’oierii”) împreună cu echipa lui sunt angajaţi să o apere pe presupusa şantajistă.

De aici încep adevăratele problemele ale lui Robi şi ale echipei sale.

Vor renunţa la cauză când vor fi puşi în situaţia să aleagă între L’oierii şi clientă? Vor crede în varianta clientei? Care va fi soluţia finală dată de Maşinăria Justiţiei Iustopiene?

 

Liviu Gaspar – Doamna Freud

„Liviu Gaspar îşi asumă, hipnotic, enunţuri lapidare, în care mesajul e concentrat simbolic precum în poezia japoneză tradiţională (haiku, tanka), peste acest strat al memoriei afective suprapunându-se elementele rezultate din sondarea subconştientului, cu reverberaţiile abisale de rigoare, în căutarea fantasmelor constitutive ale universului interior.” (Dan-Silviu Boerescu)

 

Alice Boangiu – 41/41

„Deschid absolut la întâmplare volumul, răsfoiesc paginile şi-mi arunc privirile pe unul dintre poeme. Absolut la întâmplare. Un joc la ruletă, foarte riscant. Dacă îmi va plăcea, dacă îl voi socoti demn să fie citit şi de dumneavoastră (...), îndemându-vă să arătaţi o nobleţe care să se compare cu a autoarei.” (Stelian Ţurlea)

 

Laura Mireanu – Blurred

(Roman în limba engleză). Blurred este povestea lui Aaron, care se trezeşte într-o lume necunoscută, misterioasă. Aici eroul află ce e iubirea adevărată, descoperă prieteni buni şi sinceri, dar şi cei mai aprigi duşmani. Lucrurile par să decurgă normal, până când un nou personaj apare şi situaţia se complică: secretele  sunt deconspirate, iar prieteniile distruse.  O poveste captivantă, plină de mister, care te ţine cu sufletul la gură de la prima la ultima pagină.

 

Lidia Vianu – Student la engleză

Exerciţii de Traducere gramaticală şi Teste pentru examenele de admitere şi orele de engleză, cu rezolvare. Această carte de exerciţii de traducere a fost iniţial publicată sub titlul English with a Choice, la Editura Teora, în anul 2001.

Volumul de faţă este amplu revizuit şi modificat.

 

Colecţia QUARK

O serie de lucrări pentru studiul avansat al cărţii „Finnegans Wake” de James Joyce 123 de volume totalizând 35.000 de pagini scrise de C. George Sandulescu şi Lidia Vianu. Publicate de editura Integral în parteneriat cu  Contemporary Literature Press (editura online a Universităţii din Bucureşti). Este vorba de

THE QUARK (Joyce Lexicography, Volume 121) – Lidia Vianu;

Romanian words in Finnegans  Wake – C. George Săndulescu;

The Joycean Monologue – C. George Săndulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO