Ziarul de Duminică

Două lecţii de viaţă/ de Stelian Ţurlea

Două lecţii de viaţă/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

04.11.2010, 23:32 25

Marilee Adams
Schimbă-ţi întrebările, schimbă-ţi viaţa
10 sfaturi pentru o gândire investigativă
Editura Amaltea

O carte care îşi propune să modifice modul de a gândi şi aacţiona al oricui, fără niciun efort. Conceptul cheie prezentat deautoare este un sistem de instrumente numit gândire investigativă,adică un alt mod de a gândi, menit să producă o schimbare pozitivăîn viaţa cuiva. "Gândirea investigativă dezvoltă deprinderi pentruobservarea şi evaluarea gândirii de moment, ceea ce includeîntrebările pe care ni le punem şi apoi ne îndreaptă cătreformularea altora noi pentru a obţine rezultate mai bune. Cu altecuvinte, gândirea investigativă ne învaţă să gândim eficient."Traducere de Anda Dumitru.


Philip Baker
Atitudinea oamenilor împliniţi
Editura Amaltea

Atitudinea nu este numai o stare interioară, ea interacţioneazăcu societatea, cu reacţiile emoţionale şi cu acţiunile practice.Aceste lucruri trebuie înţelese pentru a învăţa să dăm dovadă deatitudine. Atitudinea nu este însă ceva palpabil, e greu deexplicat şi de definit. Citind această carte, spune editura, veţidescoperi că, de fapt, cea mai importantă componentă a succesuluiprovine din modul în care percepm lumea sau în care ne percepem penoi, că atitudinea este acel element care face diferenţa. "Cea maiimportantă componentă a succesului, a fericirii şi a dorinţei de atrăi provine din modul în care percepem lumea şi pe noi înşine.Acest miracol al atitudinii, această cheie care descuie poartaschimbării vieţii va pieri din conştiinţa noastră dacă nu vompăstra acest adevăr în permanenţă în faţa ochilor." Traducere deAnca Florina Vîlcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO