Ziarul de Duminică

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (40). A.M.R. 16

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (40). A.M.R. 16
20.01.2010, 14:24 15
La mijlocul anilor '90, in revistaZig-zagaparea primul serial umoristic din presaromaneasca postdecembrista. Dupa un deceniu si jumatate, amconstatat ca a ramas atat de afurisit de actual, incat am decissa-l republicam.
Motto: "Era pe când nu s-azarit, azi o vedem si nu e"
(Dintr-un Raport asuprareformei)
Rezumatul rapoartelorprecedente: Greva minerilor se incheiase conform graficului si,in mod ordonat, incepuse greva mecanicilor de locomotiva. In PiataVictoriei, liderii sindicali asteptau cuminti, la coada,programarile la viitoarele greve.
Cheltuindu-si banii de concediuin primele trei zile, Zizi se intoarse la serviciu. Colegii debirou il primira cu bucurie, cu bancuri proaste ("Vai!, ce te-aibronzat!"), ii facura mai multe cafele deodata, apoi plecara totival-vârtej, lasându-i doi metri de dosare care trebuiau rezolvate.Din fericire, Zizi avea o metoda infailibila si rapida: le muta peloc din fisetul "De rezolvat" in dulapul "Executate". Cu constiintaimpacata, ridica receptorul telefonului si auzi:
- …si sa trimiteti odataschimbul… Ce scutece, desteptule!, sa vina "Bursucul", ca pe minema dor urechile!
Nu era vocea lui "Pasarica", asaca Zizi ofta: unde erau vremurile de odinioara? Tocmai atunci, inbirou intra Vasile Vasile, care lua bani de la Directia Plan(onesti, angajatii ministerului cazusera de acord sa inlocuiascaformula "lucrez la…" cu "iau salariu de la…").
- Servus, Zizi!
- Buna, stai jos. Un scotch, unBurbon, ceva?
- Nu, ca sunt cu troleibuzul.Stii, ma gândeam zilele astea, mai tii minte cum numaram zilele inarmata?
- Mda, ca la Cape Kennedy. Desierau si deosebiri…
- Ei, isi continua Vasile Vasileideea, daca a zis Profetul ca ne trebuie doua'j de ani, am puteaprivi lucrurile optimist: n-au mai ramas decât saispe.
Desi soarele facea risipa degigacalorii subventionate, pe Zizi il trecu un fior. Se uita atentla colegul lui si-l intreba:
- De mult ma framânta: Care enumele tau de familie?

tczarojanu@yahoo.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24