Ziarul de Duminică

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (41). Cutremuratoarea biografie a lui Vasile Vasile

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (41). Cutremuratoarea biografie a lui Vasile Vasile
27.01.2010, 15:36 26
La mijlocul anilor '90, in revistaZig-zagaparea primul serial umoristic din presaromaneasca postdecembrista. Dupa un deceniu si jumatate, amconstatat ca a ramas atat de afurisit de actual, incat am decissa-l republicam.
Motto: "Cine-a stat cinci anila rusi,
Asta e".
Rezumatul episoadelorprecedente: Multumim sutelor de mii de cititori (avem lista cusemnaturile si numerele de pasaport) care au sesizat ca Zizi s-aintors la serviciu desi fusese concediat. A fost un test de atentiesi fidelitate. Premiul e episodul de fata.
Pe neasteptate, afara incepu saadie un vânt de toamna. Vasile Vasile sari ca ars de pe scaun sidisparu, soptind printre dinti: "Trei's'opt!" Se intoarse repede,cu o tigara in gura, si incepu sa povesteasca:
- Am intrat im politica de mic.Când eram comandant de soimi se facea deja misto de mine ca dau dinmâna. De fapt, eu transpiram mult si nu faceam decât sa-mi scutursudoarea, dar stii ce rea e lumea... La pionieri am ajuns sef pesector. Eram un bun mediator, sa stii, când aia dintr-a patra numai vroiau sa se joace cu aia dintr-a treia, ii chemam la mine si-ilamuream imediat... Mai greu a fost cu utecistii, ca majoritateainvatau mai bine ca mine - n-aveam nici timp, iti dai seama - si maluau la mijloc ca ce-i aia "ripablic" sau sa zic repede dacaColumbia e-n Europa... Dar nu ma sucaream, din contra, zâmbeam tottimpul, stii cum? - ii omoram, ii ingropam cu zâmbetul. De altfel,o buna parte dintre ei mai târziu au plecat din tara, nu stiu dacadin cauza asta...
Ascultând, Zizi rasfoia ziarele,incercând sa stabileasca daca exista vreo legatura intre raportulleu-dolar si raportul violuri-greve.
- Si cu partidul cum a fost?intreba el, mai mult din politete.
Vasile Vasile ofta:
- Eram deja pornit rau impotrivasistemului, dar n-am avut de ales. La scoala, toti ma tratau ca peun nimeni, râdeau de mine, imi puneau piedica, imi spuneau "SileBlegul", imi faceau caricatura in WC... Nu mai puteam sa suport:eram totusi directorul scolii.
Va urma

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels