Ziarul de Duminică

CULTURA ORASULUI / Echipa de animatie

CULTURA ORASULUI / Echipa de animatie
22.09.2009, 15:14 23
Hotelul Richmond Ephesus. Patru kilometri de Efes, sase deKusadasi. Mai aproape de Istorie decat de bazar. Nu ca n-ar fi siKusadasi ancorat in istorie. Oricum, CEVA trebuie sa se simta, sase transmita in atmosfera - dincolo de referintele explicite, cumar fi faptul ca poarta hotelului o imita pe cea antica saucelelalte numeroase elemente arhitecturale si decorative.
Ceva. Unde cu gandul nu gandesti, pentru ca influenta esubtila si indirecta. Cand intri intr-un paradis botanic asternutintre locul in care dormi si cel in care te intalnesti cu MareaEgee (detalii saptamana viitoare!), ce te astepti sa teimpresioneze cel mai mult? Linistea, relaxarea, distractiile, bailede soare si de mare, boieria regimului all inclusive? Fireste,toate la un loc. Dar impresia cea mai placuta cu care ne-am intorssi de data asta din Turcia este calitatea si purtarea oamenilor ingeneral (detalii peste doua saptamani, tot in ZD!), si in special aechipei de animatori.
Adica, ma rog frumos, ce? Niste tipi simpatici si niste tipedragute care se agita pe-acolo ca sa te simti bine? Nu, mult maimult decat atat. O echipa formidabila, care trece fara nicioproblema de la o devastatoare parodie dupa "Cabaret", in care treidin cele cinci dansatoare sunt barbati in travesti, sau opseudo-imitatie a lui Ray Charles (la ambele am cazut pe jos deras) - la un impecabil "Dirty Dancing", demn de orice scena de dansa lumii, la un fragment din opera "Cocosatul de la Notre Dame"(interpretii fac play back, dar asta nu scade cu nimic emotiamomentului) ori la o imitatie - de data asta pe bune - a luiMichael Jackson, dezlantuit in "Billie Jean".
Si de-ar fi doar atat! "Animation Team" - cum cu modestie senumesc, desi ar merita din plin titulatura de artisti, si anumeartisti completi - asigura ziua gimnastica aerobica de la piscina,iar seara ii aduna pe copii la "Mini Disco", dupa care dau unspectacol, care poate fi o partida de bingo inecata in glume sau -cu ajutor din afara - o reprezentatie de circ, obligatoriuinteractiva (am fost smuls din sala pentru un numar de jonglerie cumaciuci... drept care am parasit amfiteatrul la inceputul numaruluiurmator, dresura de sarpe boa, si beleaua a cazut pe un rus).
Nicaieri nu este respectata mai cu sfintenie ideea ca"spectacolul trebuie sa continue", in varianta "trebuie sa aibaloc": la Mini Disco, animatoarele ies la program, cu zambetul pebuze, chiar daca e prezent un singur copil. Adaugati DJ-ul siluminile pentru a avea imaginea unei distractii NECONDITIONATE, fiesi pentru un unic beneficiar.
Chiar daca, poate, nu-i veti intalni niciodata - sau tocmai deaceea - dati-mi voie sa le insir cu drag numele (pe care le-amobtinut prin amabilitatea Esrei Gelik, de la Relatiile Publice alehotelului): Nicole Mansson, Elina Sandkvist, Ben Joiuni, ZiedLaribi - alias Ali G., jolly joker-ul echipei, Alisa Zaharchenko,Elsa Alaca, Firat Günes, Oguzhan sakar - alias Ozzy, 'oskun Kutlu -alias Joshua, mana dreapta a lui Zied. Nu e greu de vazut ca evorba de mai multe natii. Jos palaria pentru toti.

tczarojanu@yahoo.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels