Ziarul de Duminică

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (47). Marea aventura

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (47). Marea aventura
09.03.2010, 16:09 15
Lamijlocul anilor '90, in revista Zig-zag aparea primul serialumoristic din presa romaneasca postdecembrista. Dupa un deceniu sijumatate, am constatat ca a ramas atat de afurisit de actual, incatam decis sa-l republicam.
Motto: "Cine fura azi unou,
Mâine n-arelibidou"
(Din sondajul IRSOP cupensionarii)
Rezumatul libidourilorprecedente: Profitând imediat de intrarea in Consiliul Europei,157.432 cetateni români se adresasera Comisiei Drepturilor Omului,Tribunalului de la Haga si organizatiei Amnesty International ca saceara butelii de aragaz.
- Sa mergem si noi la unrestaurant!
Zizi isi privi sotia naucit. Seasteptase la orice: sa-i ceara un netezitor WS-Shop care indreaptadosarele fara sa le scoti din fiset, sa-i propuna o cafea cuNutrasweet guvernamental ("o viata dulce fara zahar si fara viata")sau sa-l anunte ca si-a luat sapun-detergent din ala care te facesa bâtâi din fund si la urma sa te imbraci cu el ca sa potiraspunde la intrebarea "Ce porti astazi nou?". Dar chiar larestaurant…
- Mi se pare ca "Velvet"-ul e inrenovare, incerca el sa-si pastreze umorul.
- Vorbesc serios. Nu acolo,evident, dar la noi la "Corcodus" am putea sa mergem. Am eu nistebani pusi de-o parte.
Zizi protesta, Luminita insista,se trecu la vot cu biletele. Cum era de asteptat, Câine vota"Pentru", asa ca - dupa ce distrusera biletelele cu masina de tocat(de altfel, aveau sa iasa niste chiftelute excelente) - seimbracara frumos (mai putin catelul) si plecara. Pe drum, Zizi isiregasi buna-dispozitie:
- Stii noua lege a lui Arhimede?Un demnitar bagat la apa e impins de jos in sus cu o forta egala cugreutatea functiei sale.
Restaurantul "Corcodus" eraplin. Se serveau, la preturi acceptabile: ciorba de corcoduse,placinta cu corcoduse, vin de corcoduse si tarte cu banane (tocmaise terminasera corcodusele). Zizi il stercura pe Câine inbucatarie, ii tinu scaunul sotiei, apoi se aseza comandândprinciar:
- Sampanie si icrenegre!
Luminita sughita violent,ospatarul casca ochii mari, iar un client de la o masa alaturata seintoarse spre ei atât de brusc incât ii cazu de sub haina frumusetede Mortorola, din care se auzea:
- Pasarica! Unde naiba te-aicuibarit? Ciripeste ceva!
(Va urmaciripitul)

tczarojanu@yahoo.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO