Ziarul de Duminică

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (54). Next on Zizi

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (54). Next on Zizi
28.04.2010, 15:30 21
La mijlocul anilor '90, inrevistaZig-zagaparea primul serial umoristic dinpresa romaneasca postdecembrista. Dupa un deceniu si jumatate, amconstatat ca a ramas atat de afurisit de actual, incat am decissa-l republicam.
Motto: "Anul urmator va fianul redresarii economico-sociale"
(Dintr-o prognoza comuna aGuvernului, IRSOP-ului si a revistei Urzica)
Stimati cititori, ne-amgandit sa va oferim o mica supriza - daca, bineinteles, atisupravietuit celorlalte mici surprize. In locul rezumatuluiepisoadelor precedente, va prezentam rezumatul celor viitoare, atatcat ne duce pe noi capul. Oricum, desfasurarea ulterioara aserialului nu va avea nici o legatura cu cele de maijos.
La sfarsitul lunii ianuarie,revoltat de interzicerea reclamelor cu pisicute, Caine va intra ingreva totala. Astfel, el va refuza sa participe la sondajele deopinie si, la alegerile anticipate din primavara, pentru prima datanu va vota. Aceasta decizie ii va fi, de altfel, salutara, intrucatnoua lege electorala va stabili ca, in loc de stampila pe buletin,alegatorii vor fi marcati cu fierul rosu.
In februarie, cea de-a sasearemaniere guvernamentala a ministrului Culturii va provoca unasemenea seism in minister incat de data aceasta vor fi concediatenu numai femeile de serviciu, ci si loctiitorii adjunctiilorvicesefilor de birou. Proaspat numit tocmai intr-o asmenea functiede raspundere, Zizi va intra in somaj, rotunjind exact acel procentcu care numarul celor fara de lucru il va depasi pe cel alsalariatilor. Aceasta coincidenta, din fericire, ii va aducecelebritatea si un premiu de 500.000 de lei, cu care ii va cumparaflori Luminitei.
La mijlocul lunii martie, ceade-a 43-a zi a grevei generale va fi marcata prin mari miscari destrada. Astfel, strada Smardan va fi mutata la periferie, pentru ase decongestiona circulatia in zona Bancii Nationale si a usuraaccesul TIR-urilor cu hartie pentru tiparit bancnote. In urmaacestei miscari, familia lui Zizi va ajunge sa locuiascaultracentral, ceea ce le va permite sa subinchirieze la un pretrezonabil dulapul din bucatarie.
Pentru ca UniversitateaEcologista "Umberto Eco", unde Luminita e studenta, nu va primiacreditarea, toti cursantii vor fi declarati absolventi in aprilie,primind diplome, cadouri si - prin eforturile rectoratului - vizepentru Canada. Dand dovada de patriotism si disciplina, Luminita varefuza viza si diploma, pastrand doar cadourile. Spre sfarsitullunii, se va angaja ca fotomodel la Comisia Nationala deStatistica: avand un fizic placut, va fi folosita in rapoarte, inloc de grafice.
Luna mai, in mod traditional, vafi consacrata alegerilor. Directorul Televiziunii va fi in sfarsitdestituit si ales ca presedinte al Radioteleviziunii. Toti primariivor fi schimbati intre ei, iar ministrii suspendati vor mai activadoar provizoriu, pe o perioada limitata la sase ani. In fine,alegerile generale vor consfinti o cu totul alta structura aParlamentului, in sensul ca stanga se va muta in dreapta, iardreapta se va muta la balcon. Guvernul va conduce prin ordonante.Va fi o cinste sa fii ordonanta la Guvern.
(Vor urma lunileiunie-decembrie)

tczarojanu@yahoo.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24