Ziarul de Duminică

E minunat să fii femeie!/ de Ziarul de duminică

E minunat să fii femeie!/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

16.01.2015, 00:03 224

La recentul Târg de carte Gaudeamus, printre cărţile cele mai bine vândute s-a aflat şi următoarea:

 

Hedi Hoka – Iubesc să fiu femeie!Ghidul femeii de nota 10. Colectia Sian Help/ Editura All. Traducere de Laura Adamache

Doctor în psihologie, psiholog specialist în dezvoltare personală şi coach profesionist în leadership cu  9.800 de ore de coaching (evidence based coaching) la activ  şi 3.880 de ore de training pe leadership, fericire şi mindfulness, Hedi este membră activă în Society for Coaching Psychology din Marea Britanie, Colegiul Psihologilor din România, International Leadership Association din S.U.A. şi Mindfulness Association din Marea Britanie. Specializările şi experienţele ei în străinătate (Olanda, Finlanda, Suedia, Estonia, Cehia, Germania, Portugalia, Ungaria, Kuwait, Bulgaria, Austria) i-au întărit convingerea că, prin munca ei, are menirea de a le arăta şi celorlalţi cum să-şi gestioneze stresul, să îşi dezvolte abilităţile de a conduce şi să trăiască o viaţă împlinită aici şi acum. Hedi este autoarea primului CD mindfulness din România. În prezent locuieşte în Cluj-Napoca.

 

Despre această carte spune:

„Am scris o carte cu un titlul simplu: Iubesc să fiu femeie. Cartea se adresează tuturor femeilor din această lume. La orice pagină o deschizi, vei găsi ceva interesant de citit care să te ajute să-ţi faci viaţa mai frumoasă.

În primul capitol, abordez femeia independentă realizată şi care îşi doreşte o relaţie. Nu contează vârsta la care faci asta. Azi 40 de ani este noul 20. Femeile au dreptul la educaţie şi îşi doresc o carieră şi nu e nimic rău în asta. A avea o relaţie şi mai târziu, o familie sunt lucruri fireşti pentru o femeie. Nu cred că există o vârstă potrivită pentru a te căsători sau a face copii. Fă lucrurile atunci când simţi. Instinctul există. Ai încredere în el.

 Multă vreme am crezut că a rămâne singură este cel mai groaznic lucru care ţi se poate întâmpla. Azi, după o experienţă de 12 ani în consiliere psihologică, cred că cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla este să trăieşti într-o relaţie defectuoasă. De aceea, în cel de-al doilea capitol, tratez rolul de femeie căsătorită sau aflată într-o relaţie de lungă durată. Viaţa în cuplu poate fi foarte frumoasă pe termen lung, iar în acest capitol îţi voi spune cum.

Relaţiile sexuale pot fi revigorate pentru că a fi monogam nu înseamnă monotonie. Dar pentru ca aceste lucruri să se întâmple, trebuie să faci eforturi. A iubi este, până la urmă, un verb de voinţă.

Dacă ai divorţat, nu înseamnă sfârşitul lumii. Este doar sfârşitul unei relaţii. Întotdeauna pierderea unei relaţii provoacă durere, dar este o ocazie minunată de a găsi alta în care să te simţi şi mai împlinită. Viaţa este ca o cutie de ciocolată. Niciodată nu ştii ce viitor frumos îţi rezervă.

Viaţa de cuplu o poţi reface chiar dacă a murit partenerul tău. Dar nu trebuie să te grăbeşti! Trebuie să laşi timpul să te vindece pentru că o asemenea pierdere aduce multă suferinţă în suflet.

Dacă ai devenit mamă, nu înseamnă că trebuie să-ţi sacrifici viaţa pentru copiii tăi. Capitolul al patrulea te va ajuta să găseşti echilibrul între rolul de mamă şi cel de iubită.

Nu doar femeile heterosexuale stau în relaţii de lungă durată. Cuplurile lesbiene sunt foarte pasionale şi capabile să iubească şi să-şi întreţină o relaţie cu altă femeie. Există o modalitate prin care ne putem elibera de prejudecăţile legate de alegerile sexuale pe care le avem. Ideea de a construi o societate heterosexuală este imposibilă. Este păcat să judecăm oamenii după identitatea lor sexuală şi să decizi cu cine stai de vorbă după sexul partenerului pe care-l are în pat.

Învaţă să îmbătrâneşti cu demnitate este mesajul celui de-al cincilea capitol. Menopauza nu înseamnă sfârşitul relaţiilor sexuale. Şi nici nu trebuie să devii mama nepoţilor tăi, ci bunica lor. Este o mare diferenţă. Mesajele pe care le vei întâlni aici te vor ajuta să te bucuri de vârsta a treia şi să nu încetezi nicio clipă să fii feminină şi sexy chiar şi în toamna vieţii tale.

Am scris această carte pentru a transmite femeilor din întreaga lume un mesaj puternic: femeile sănătoase din punct de vedere emoţional şi mental se bucură, mai presus de toate, că sunt în viaţă şi se acceptă pe sine deplin doar pentru simplul fapt că sunt fiinţe umane.

Femeile, azi, au libertatea de a alege să se bucure de viaţă. Pot iubi şi să se lase iubite la orice vârstă. Sunt capabile să îşi asume riscuri şi să facă ceea ce îşi doresc cu adevărat. Se pot dedica unor obiective în viaţă şi să schimbe lumea ca să o facă mai frumoasă şi mai bună. Fiecare femeie are dreptul la plăcerea sexuală şi singură poate să-şi stabilească limitele de care simte că are nevoie.

Cartea Iubesc să fiu femeie este o sursă de inspiraţie ori de câte ori simţi că ai nevoie de aripi să zbori. Ca femeie.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO