Ziarul de Duminică

Expozitie de vara cu Raul Ciosici

Expozitie de vara cu Raul Ciosici
11.08.2006, 14:26 170

Galeria H'Art gazduieste pe toata durata verii prima expozitie personala a artistului german de origine romana Raul Ciosici, care prezinta o serie de picturi si desene in culori vii, "dezinhibate", de vara.
Artistul tine intr-o lesa scurta forme abstracte pe care le asambleaza in imagini cu impact puternic asupra privitorului. Ciosici prezinta cinci tablouri de mari dimensiuni pictate in ulei, in care figurile sunt trasate cu o siguranta impresionanta. Linii curbe sau drepte sunt executate cu o mana sigura, doar din pensula si fara ajutorul vreunui sablon, iar spatiile sunt umplute cu straturi de culoare perfect intinse. Rezultatul final este foarte aproape de un miraj vizual, tablourile creand senzatii hipnotice datorita culorilor si formelor spiralate. Cu forme aproape taioase, in culori tari si stralucitoare, Raul Ciosici impresioneaza prin calitatea lucrarilor: netede, clare, in juxtapuneri fara niciun fel de derapaje, fara amestecuri de vreun fel. Efectul final este unul dinamic, acid si efervescent, imaginile evitand orice zona neutra si abordand privitorul intr-un mod direct. "Lucrarile aduc a colaje, insa la o privire mai atenta iti dai seama ca e vorba de pictura. Suprafetele colorate sunt ireal de uniforme", este de parere Dan Popescu, curatorul expozitiei. "Raul Ciosici se plaseaza tensionat intre doua lumi: una relaxata, periculos de dezinhibata, si o lume stricta, ordonata si civilizatorie", mai spune el.
Tehnica impecabila a artistului este in concordanta cu imaginile proaspete pe care le ilustreaza, potrivite sa confere un aer estival galeriei. Chiar daca tablourile reprezinta principala atractie a expozitiei, pe langa acestea Ciosici expune si o serie de 15 desene realizate in acelasi spirit estival, printre formele abstracte strecurandu-se si imagini ce sugereaza forme de pesti, meduze, barci cu panze sau alte simboluri marine. Lucrarile lui Ciosici urmeaza sa ramana expuse la H'Art pana la sfarsitul lunii august.
Raul Ciosici s-a nascut in 1979, la Lugoj, dar traieste la Stuttgart, unde a studiat artele plastice la Staatlichen Akademie der Bildenden Kunste Stuttgart. In Germania a avut mai multe expozitii de grup, iar in Romania a expus in 2004 si in 2005, la Galeria UNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels