Ziarul de Duminică

Fascinatia Universului

Fascinatia Universului
10.12.2008, 20:10 41

Galaxia cunoscuta sub numele de Vartejul. Este situata la aproximativ 25 de milioane de ani-lumina de Pamant si e un exemplu superb de galaxie-spiralaFascinatia UniversuluiNu credem sa existe - in orice caz, nu in librariile romanesti - o carte mai fascinanta pentru domeniul la care se refera decat Atlasul Ilustrat al Universului, de Mark A.Garlick, cu harti de Wil Tiron. In traducerea Ioanei-Maria Novac, lucrarea a aparut la Editura Litera International.
Astronomia a atras dintotdeauna omenirea. Dar niciodata, pana de curand, astronomii n-au avut la indemana o tehnologie atat de avansata incat sa poata dezvalui cele mai multe dintre enigmele Universului in care traim. Atlasul Ilustrat al Universului reuneste toata cunoasterea despre Cosmos si frumusetea acestuia intr-o singura carte.
E o adevarata enciclopedie, care ne reveleaza ce se afla in Univers si cum se imbina totul, dar si cum putem calatori in spatiu. In peste 300 de pagini de informatii bine structurate si cu peste o suta de harti si scheme special realizate, atlasul creeaza o imagine fascinanta a obiectului la care se refera. Este, mai mult decat un atlas, o privire atotocuprinzatoare asupra astronomiei, cosmologiei si explorarii spatiale din secolul XXI. Textul este stiintific si in acelasi timp accesibil oricui. Sunt incluse sute dintre cele mai recente fotografii color ale Cosmosului. Volumul se deschide cu prezentarea planetei noastre si a satelului sau natural, dupa care sunt expuse informatii detaliate despre sistemul nostru planentar si galaxia noastra, ulterior cartea concentrandu-se asupra regiunilor extinse ale Cosmosului, pentru ca, in final, sa exploreze Universul in ansamblu si cele mai mari structuri cunoscute ale sale: superroiurile de galaxii. Sunt prezentate stelele, nebuloasele, galaxiile, materia intunecata si multe altele. Nu lipsesc informatiile despre misiunile umane in spatiu.
Un ghid fundamental si o carte cum nu s-a mai realizat pana acum.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO