Ziarul de Duminică

Fictiune si artilerie

Fictiune si artilerie
08.02.2008, 21:10 21

O colectie cu acest titlu apare la Editura ART, care s-a angajat sa promoveze si literatura romana, alegand autori de prima marime si publicandu-i in conditii onorante, cu convingerea ca "va da lovitura" (de aici numele colectiei). Toate titlurile colectiei sunt ilustrate cu lucrari ale pictorilor romani.
Vintila Horia - O femeie pentru Apocalips. Traducere din limba franceza si prefata de Mihaela Pasat. Un roman elaborat, care se desfasoara in trei planuri spatio-temporale ce se intersecteaza in permanenta si in care evolueaza doi protagonisti, Blanca si Manuel. Roman ilustrat cu o lucrare a lui Horia Bernea.

Nicolae Breban - Jiquidi. Prefata de Alex. Stefanescu. Un roman despre viata de dupa 1989, despre sinucidere, despre relatia dintre victima si calau. Volumul este ilustrat cu lucrari ale pictorului Valdimir M. Zamfirescu.

Dumitru Tepeneag - La belle Roumaine. Editia a doua, revazuta. Prefata de Laura Pavel. Romanca frumoasa si misterioasa, semanand cu actritele de dinainte de razboi, atrage privirile barbatilor oriunde se duce: in cafenea, in metrou, in tren, la politie. Cartea este ilustrata cu lucrari ale pictorului Marin Gherasim.

Gheorghe Craciun - Pupa russa. Editie augmentata si ilustrata cu desenele autorului. Prefata de Caius Dobrescu. Postfata de Carmen Musat. Romanul are in centru un personaj feminin a carui devenire in lumea comunsita din Romania este urmarita etapa cu etapa.

Marin Sorescu - Trei dinti din fata. Editie necenzurata. Prefata de Sorina Sorescu. Cele mai consistente fragmente scoase de cenzura au fost reintroduse in corpul textului. Trei protagonisti - Val, Tudor si Adrian -, trei dinti, precum si trei ipostaze ale erosului se pierd intr-un labirint prozaic al anilor '60. Intamplarile se afla de multe ori la granita fragila dintre vis si veghe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO