Ziarul de Duminică

FILB 6/ de Ziarul de duminică

FILB 6/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

29.11.2013, 00:07 88

Cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti va avea loc în perioada 4-6 decembrie 2013, la Clubul Ţăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român. Festivalul este un proiect iniţiat de Oana Boca, Vasile Ernu şi Bogdan-Alexandru Stănescu, un eveniment internaţional dedicat literaturii, ce poartă amprenta oraşului Bucureşti. FILB a debutat în toamna anului 2008 la Muzeul Ţăranului Român / Clubul Ţăranului şi de atunci are loc anual.

Timp de trei zile, festivalul încearcă să rescrie harta culturală a Europei, prin întâlniri ce includ lecturi publice, dezbateri şi dialog cu cititorii, între scriitorii români şi invitaţii din străinătate. Diversitatea este conceptul ce stă la baza teoretică a întîlnirilor, intenţia fiind aceea de a deconstrui ideea preconcepută că un trecut aşezat sub circumstanţe istorice asemănătoare va da naştere unor produse culturale identice.

Lista scriitorilor care vor participa la ediţia din acest an:

- Sarah Dunant (Marea Britanie)

- Zeruya Shalev (Israel)

- Andrea Tompa (Ungaria)

- Eyal Megged (Israel)

- Marinko Koščec (Croaţia)

- Robert Perišić (Croaţia)

- Kei Miller (Jamaica / Marea Britanie)

- Srđan Srdić (Serbia)

- Marin Mălaicu-Hondrari (România)

- Corina Sabău (România)

- Adrian Schiop (România)

- Andrei Dósa (România)

Cea de-a VI-a ediţie a FILB va avea loc în perioada 4-6 decembrie 2013, la Clubul Ţăranului, în fiecarea seară, de la ora 18.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO