Ziarul de Duminică

Merita sa stii

27.07.2007, 22:50 27

Mediafax Foto a iesit in strada
Mediafax Foto deruleaza, pana pe 4 august, expozitia Mediafax Foto - Best of 2006, care reuneste 50 dintre cele mai reusite fotografii de presa realizate de fotojurnalistii si colaboratorii sai de-a lungul anului trecut. Lucrarile sunt expuse pe suprafata exterioara a gardului Muzeului National de Arta al Romaniei, dinspre Calea Victoriei. Odata cu deschiderea expozitiei, Mediafax Foto lanseaza si un album ce reuneste peste 120 de fotografii de eveniment realizate de catre fotojurnalistii Mediafax. Fotoreporterii prezenti cu lucrari in expozitia si in albumul Mediafax Foto - Best of 2006 sunt: Andreea Balaurea, Bogdan Baraghin, Florin Buliga, Cosmin Bumbut, Petrut Calinescu, Liviu Chirica, Razvan Chirita, Bogdan Croitoru, Bogdan Dinca, Egyed Ufo Zoltan, Ovidiu Iordachi, Bogdan Maran, Mihaly Laszlo, Cristian Movila, Marius Nemes, Doru Nica, Adi Piclisan, Luiza Puiu, Andrei Pungovschi, Mircea Rosca, Gicu Serban, Dan Thomas si Radu Vioreanu.
Revizorul se duce la Edinburgh
Teatrul de Comedie va sustine 12 reprezentatii cu spectacolul Revizorul de N.V. Gogol, in regia lui Horatiu Malaele, la editia de anul acesta a Festivalului Fringe din Edinburgh (5-27 august). Spectacolul ii are in distributie, printre altii, pe Stefan Banica Jr., George Mihaita, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Ion Chelaru si Gheorghe Danila. La Edinburgh, spectacolul se va juca intre 16 si 27 august, la Assembly Universal Arts. Festivalul a parcurs un drum lung din 1947 pana astazi. A pornit ca o initiativa postbelica de a reuni Europa prin cultura. Acum atrage atat de multi artisti, incat un spectator care ar vrea sa vada toate show-urile ar trebui sa stea la Edinburgh aproape sase ani.
Exodus in bazilica
Asta-seara, de la ora 19.00, in incinta Bazilicii Romanice de la Cisnadioara, judetul Sibiu, va avea loc o actiune multimedia intitulata Exodus, care va consta in proiectarea video a 1.000 de fotografii realizate si transfigurate de catre artistul vizual Marcel Bunea. Derularea imaginilor va fi insotita de o lectura de poezie cu participarea lui Ion Muresan si Ioan Es. Pop si de un comentariu muzical semnat de Mircea Tiberian, Liviu Butoi si Maurice le Martin (Germania). Exodus este un eveniment inscris in programul "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007".
26. Poezie de Bucuresti
Biroul Sectiei de Poezie al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti (ASB) a aprobat in luna ianuarie 2007 proiectul unei antologii de poezie - 26. Poezie de Bucuresti - scrisa de 26 de poeti ai ASB si dedicata Capitalei. Cei 26 sunt castigatorii premiilor de poezie ale ASB si ale Uniunii Scriitorilor din Romania din 1994 pana in prezent. Antologia se va tipari in 500 de exemplare. 26. Poezie de Bucuresti se va lansa in octombrie-noiembrie 2007, in cadrul unui eveniment multimedia si multiart ce va consta in proiectarea inregistrarilor video si a fotografiilor de pe CD-ROM pe ecrane-gigant, in prezenta autorilor. Poeme din aceasta antologie vor fi panotate in zone de mare vizibilate ale Bucurestiului. Primaria Sectorului 2 s-a aratat interesata sa sustina financiar si logistic proiectul. Poetii selectati sunt: Constantin Abaluta, Mircea Barsila, Ana Blandiana, Constanta Buzea, Dan Mircea Cipariu, Traian T. Cosovei, Gabriela Cretan, Paul Daian, Mihail Galatanu, Horia Garbea, Bogdan Ghiu, Nora Iuga, Iolanda Malamen, Angela Marinescu, Irina Mavrodin, Ion Mircea, Ioan Es. Pop, Valeriu Mircea Popa, Nicolae Prelipceanu, Radu Sergiu Ruba, Cornelia Maria Savu, Viorel Sampetrean, Octavian Soviany, Liviu Ioan Stoiciu, Lucian Vasilescu, Paul Vinicius. Coordonatorul proiectului este Dan Mircea Cipariu.
De la Peles la Viena
Cinci lucrari de arta plastica din patrimoniul Muzeului National Peles din Sinaia participa la expozitia temporara Gustav Klimt si Compania Artistica, organizata de Muzeul Belvedere din Viena in perioada 20 iunie - 2 octombrie 2007. Lucrarile sunt semnate de trei pictori austrieci celebri: fratii Gustav si Ernst Klimt si Franz Matsch. In jurul anului 1879, Gustav Klimt a infiintat impreuna cu fratele sau Ernst si cu Franz Matsch asa-numita Companie Artistica. Cei trei pictori au inceput sa lucreze impreuna si sa execute diferite comenzi pentru lucrari de arta decorativa. Una dintre primele comenzi mari onorate de Compania Artistica intre 1883 si 1886 a venit din partea Casei Regale romane. Carol I i-a angajat pe artisti sa realizeze diverse picturi decorative in Castelul Peles. In aceasta perioada au luat nastere si cele cinci lucrari din patrimoniul Muzeului National Peles prezentate in cadrul expozitiei: Isabella D'Este si Friedrich I de Zollern de Gustav Klimt, Titian si Lavinia si Portretul unui tanar conducator de osti de Ernst Klimt si Maria Anna de Austria de Franz Matsch. In total, expozitia de la Viena prezinta circa 50 de lucrari, ce provin printre altele de la Muzeul Orasului Viena, de la Academia de Arte Plasice din Viena si din colectii private.
Axa Mogosoaia-Bruxelles
Macheta Palatului Mogosoaia a fost amplasata, cu cateva zile in urma, in parcul Mini-Europa situat in Bruxelles, in cadrul celui mai important complex turistic si expozitional al capitalei belgiene, Bruparc. Acesta are ca principala atractie machetele unor monumente simbolice din fiecare stat membru al Uniunii Europene. Actiunea este urmare a unui proiect bilateral initiat de Consiliul Judetean Ilfov cu Administratia Parcului Mini-Europa, cu finantare integral europeana. Colaborarea dintre cele doua institutii se doreste a fi continuata in cadrul proiectului "Parcul Turistic Mini-Romania", ce va fi construit in judetul Ilfov incepand cu anul 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO